Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Bookmakerne tror på OL i Oslo

Et klart flertall av Oslos befolkning har sagt ja til OL, og nylig ble også OL-regnskapet godkjent av staten. Det gir stor tro på at Oslo skal få OL i 2022. Foto: Illustrasjon: Oslo kommune

Fredag godkjente staten Oslos OL-regnskap. Det gir høy odds for et OL i byen i 2022.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

OSLO: For nå er nemlig Oslo bookmakerenes favoritt til å bli OL-arrangør i 2022.

- Med positiv fremleggelse fra kvalitetssikringsutvalget fikk Oslo drahjelp av sine egne, og tar med det grep om posisjonen som favoritt foran de fem øvrige søkerbyene, sier pr-manager Kyrre Merg hos Unibet.

Selskapets oddssettere tror dog at kampen om vinter-OL 2022 kan bli en vel så stor feide mellom Norge og Sverige som da Lillehammer ble valgt foran Åre til 1994-OL.

«Sura bror»

Oslo er favoritt hos Unibet, og har per i dag 3.00 i odds på å bli tildelt den 24. utgaven av vinter-OL. Det svenske alternativet, som deles mellom Stockholm og Åre, følger like bak med 3.75.

- Dette blir en herlig norsk-svensk duell, akkurat som da Lillehammer i 1988 trakk det lengste strået om å få arrangere 1994-lekene. Vi utelukker ikke at «søta bror» igjen står igjen som «suta bror» når IOC igjen må velge mellom Norge og Sverige, sier Merg.

LES OGSÅ: Ja, vi vil ha OL til Oslo

Takket nei

Innbyggerne i München takket nei til å søke om OL 2022 tidligere i år, og dermed står seks byer igjen. Dét er dobbelt så mange som søkte om å arrangere OL i 2018, som tilslutt tilfalt den sørkoreanske byen Pyeongchang.

- På bakgrunn av økningen i interesse  sier det seg selv at kampen om OL 2022 vil bli et knallhardt rotterace, men allerede nå mener vi at de to skandinaviske søkerbyene har fått en luke i konkurransen, sier Merg.

Oslos befolkning sa som kjent ja takk til OL under folkeavstemningen under valget i september.

Dårlig odds for Ukraina

I tillegg til Oslo og Stockholm har Almatty (Kasakhstan), Krawkow (Polen), Beijing (Kina) og ukrainske Lviv meldt seg som søkerbyer.

- Lviv stiller nok svakest, noe Unibets odds på 12.50 gjenspeiler. Det er også mindre sjanser for at Kina blir neste land som har arrangert både sommer - og vinter-OL, da Beijing står i 8.00 i odds. Krakow og Almaty faller inn under outsider-kategorien, sier Merg.

Det endelige valget av arrangørby vil skje 31. juli 2015.

LES OGSÅ:

Geir Lippestad: - Helt naturlig at vi arrangerer OL

DEBATT: «Fem grunner til at Oslo-OL vil holde budsjettet»

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...