Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

– Bør aktiv dødshjelp legaliseres?

KIRKEAKADEMI: Nordre Aker kirkeakademi inviterer til debatt om aktiv dødshjelp i kirkestua ved Nordberg kirke. Foto: ARKIVFOTO

«Bør vi legalisere aktiv dødshjelp?» spør Nordre Aker kirkeakademi.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.03.2015 kl 14:37

NORDBERG: Spørsmålet er blitt aktualisert de siste månedene, blant annet gjennom tv-dokumentarer og historier om mennesker som av ulike grunner ønsker å få hjelp til å avslutte livet. Idag er det ikke lovlig å gi aktiv dødshjelp her i landet.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Nordre Aker kirkeakademi har satt dette alvorlige og kontroversielle temaet på dagsorden, når de onsdag 25. mars kl. 20 inviterer til debatt i kirkestua på Nordberg, i Kringsjågrenda 1.

– Vi har invitert tre deltagere til å ta debatten. Alle tre er sentrale i den medisinske og etiske vurderingen av spørsmål som dette. To av dem vil si nei til aktiv dødshjelp, den tredje mener vi bør åpne for å legalisere det, skriver kirkeakademiet i en pressemelding,

Debattantene er:

  • Overlege Siri Brelin ved Senter for lindrende behandling, kreftavdelingen ved Sykehuset Østfold
  • Professor i etikk, Knut Ruyter ved Det teologiske fakultet, Universitetet i Oslo
  • Allmennlege Svein Aarseth ved Frysja legesenter, og leder av Legeforeningens etiske råd.

Påskeeggmaling palmesøndag

Under kirkekaffen i kirkestuen på Nordberg palmesøndag 29. mars kl 12.30, kommer Erzsébet K. Røkenes denne dagen og viser påskeegg fra det enkle til det kunstneriske.

Hun kan gi gode råd og vise teknikker for den som vil lære seg å male påskeegg. Dette er en salgsutstilling som vil vare et par timers tid.

LES OGSÅ:

For en solformørkelse!

Nordberg-ungdom arrangerer konsert med 100 musikere

Uhørt sjarmbombe videre i UMK

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...