Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Borettslag med egen bilpool

POOL: Thomas Bichard-Bréaud bor i Øvre Sogn Borettslag og er strålende fornøyd med bilpool-ordningen. Foto: PRIVAT

Mange fordeler med bilpool. – På tre år har vi økt medlemsmassen fra rundt 80 til 2000, forteller daglig leder i Hertz bilpool.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.06.2015 kl 12:59

GAUSTAD: Øvre Sogn Borettslag satser miljøvennlig, og har etablert bilpool. Men det er mange flere fordeler med en bilpool.

Ikke gå glipp av noe! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook og få siste nytt rett i nyhetsfeeden din!

– Vi ønsker å legge til rette for folk som ikke eier egen bil kan ha tilgang til bil på en enkel måte. Vi ønsker videre å bidra til at folk ikke trenger å kjøpe bil nummer to eller tre, sier Terje Grytbak i borettslagets styre.

Han fortsetter.

– Vi har også gjort dette for å begrense presset på uteparkeringsplassene. Det er også et lite miljøargument i og med at folk kjører mindre bil når de ikke eier en, sier Terje Grytbak i borettslagets styre.

Tilsammen er det 118 boenheter i borettslaget.

Les også: Rekkehuset gikk 1.250.000 over takst!

To biler

Foreløpig er det to biler i bilpoolen, en elbil og en vanlig stasjonsvogn.

– Alle som bor i borettslaget får gratis innmelding og gratis medlemsskap, noe som er en stor fordel for å komme i gang med bruken. Da betaler man bare for de direkte kostnadene ved bruken.

Les også: Byråden vil ha gratis sykkel på T-banen hele dagen

Bilpoolen ble til gjennom et samarbeid med Hertz.

– Bilene kan leies av alle som er medlemmer i Hertz Bilpool og er ikke "reservert" Øvre Sogn Borettslag

Slipper nøkler

Det er også mulighet for å leie ekstra biler gjennom bilselskapet, hvis de to bilene i borettslagets bilpool er utleid.

Bilene bookes gjennom nettbasert system.

– Når du er medlem, kan du bestille på nett og du får en kode på SMS som du bruker til å låse opp bilen. Deretter er det bare å følge instruksen som du finner i bilen. Vi slipper "styret" med nøkler, som hadde vært en stor ulempe, tror Grytbakk.

Hertz forteller at de i løpet av det siste året har etablert rundt 20 nye bilpooler i Oslo.

Første borettslag

– Vi ønsker å spre bildeling slik at alle innenfor en radius av 500m skal ha tilgang til nærmeste bilpool, i hovedsak innenfor Ring 3, sier daglig leder Eivind R. Thorne i Hertz Bilsharing.

Han legger til at selskapet, i tillegg til for Øvre Sogne Borettslag har bilpool i Nydalen og på Ullevål, men at Øvre Sogn er første borettslag og sameie i Nordre Aker.

Fra 80 til 2000 medlemmer på tre år

På tre år har Hertz økt bilsharing-medlemsmassen fra 80 til 2000 privat og bedriftsmedlemmer, med tilsammen rundt 100 biler i Oslo.

Medlemsprisen er 200 kroner per måned, for å oppnå billigere brukspriser og rabatter på lengre leier.

P-plasser

– Gjennom bilpool, så kan bilene bli plassert på sentrale parkeringsplasser, i nærhet til privatpersoner. I tillegg er vår erfaring at bilpool er positivt for borettslag og sameier, som tidligere kanskje har slitt med ventelister for parkeringsplasser. Hvorfor skal man «krangle» om parkeringsplasser, når man kan parkere biler som alle kan dele på?, oppfordrer Thorne.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...