Nordre Aker Budstikke

Brandsdal «best i test» – blir det endelig Kjelsås-guttens år?

Eirik Brandsdal, her avbildet i Falun i vinter, lyktes ikke helt i VM, men var svært nær å vinne sprintverdenscupen. Blir det Kjelsås-løperens sesong denne gangen? Foto: RANDI BERDAL HAGEN/VEST-TELEMARK BLAD

Etter forrige sesong ble Eirik Brandsdal historisk som den mestvinnende Kjelsås-løperen gjennom tidende. Men seieren i sprintverdenscupen glapp for andre år på rad. Kan dette bli sesongen han endelig vinner?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.10.2015 kl 14:08

KJELSÅS: To år på rad har sprinteren fra Kjelsås nesten vunnet sprintverdenscupen, men seieren har glippet med minimal margin begge ganger.

I forrige sesong hadde Brandsdal seieren i sprintverdenscupen innen rekkevidde helt fram til siste løp i Drammen i mars.

Nå har Dagbladet vært flue på veggen under sprintguttas barmarkstrening i Holmenkollen, og Eirik ble best i kvart-, semi- og selve finalen.

– Men det betyr jo ingen verdens ting, sier Brandsdal til avisen.

Alle tre gangene viste han at han har jobbet godt med finishen sin, og innrømmer at formen er svært god.


– Han har gjort en veldig god jobb i sommer, og avslutningen hans er helt klart bedre, sier trener Arild Monsen til Dagbladet.

Selv er Brandsdal klar på eget sesongmål:

– To vintre på rad har jeg ligget an til å kunne vinne sprintcupen, men tapt med liten margin. Det er på tide å gjøre noe med det nå.

LES OGSÅ: Nå mangler bare minusgradene: Her kommer Oslos helt nye skiløyper – i Nordre Aker!

Ble historisk: Passerte Dybendahl

Pål Jensen i Kjelsås Langrenn overrekker Brandsdal blomst som idrettslagets mestvinnende i verdenscupen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA


I mai markerte moderklubben Kjelsås IL at Brandsdal nå er historisk i Kjelsås Langrenn; han har passert Kjelsås' skidronning Trude Dybendahl i antall World Cup-seire. Eirik har nå åtte verdenscup-seire, Dybendahl har syv.

– Eirik gir så veldig mye tilbake til klubben, og er til stor inspirasjon for små og store. I tillegg er vi så takknemlige og glade for at han hvert år stiller og bidrar med Multisportuka, sa ledelsen i Kjelsås Langrenn til Nordre Aker Budstikke i mai.

Brandsdal tok hele tre verdenscup-seire i forrige sesong, og lot ikke VM-nederlaget gå altfor inn på seg:

Så klart VM ble en stor skuffelse. Men helt ærlig, etter sånne runder så blir jeg bare enda mer motivert til å gjøre det mye bedre i neste runde, sa den blide langrennsløperen til Nordre Aker Budstikke tidligere i år.

Overrasket med femmilsseier

Aller mest overrasket nok Kjelås-sprinteren med å ta NM-gull på femmila i Harstad.


– Hva skjedde egentlig da - med sprinteren?

– Ja mange lurte nok på hva som skjedde med Eirik da, sier Brandsdal.

– Det høres kanskje rart ut, men faktisk så er ikke en femmil så annerledes enn et sprintrenn. Varigheten med en sprint - prologer, semifinaler og finaler - er lignende en femmil. Man må gå jevnt fort og ha en god stayer for å fullføre en femmil godt. Man må beherske de samme egenskapene og levere bedre og bedre utover i en sprintkonkurranse - stayer - for å vinne, forklarer Eirik.

LES OGSÅ: Sprinter-Brandsdal vant NM-femmila

Fortsetter 3-4 sesonger til

Til Nordre Aker Budstikke fortalte han at han fortsetter i langrennssirkuset så lenge han er motivert og har det gøy:


– Kanskje tre-fire sesonger til? Det er jo mye som må prioriteres bort når man driver med toppidrett, men det har så langt ikke vært de store problemstillingene. Jeg føler meg heller veldig heldig og priviligert som har mulighet og er god nok til å kunne satse på ski på heltid!

Verdenscupsesongen 2015/16 åpner med klassisk sprint i Ruka i Finland 27. november. Den norske sesongåpningen går som sedvnlig på Beitostølen 13.-15. november.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...