Nordre Aker Budstikke

Politiet: Mistenker at brannen er påsatt

Brann og redningsetaten var fortsatt i Gunnar Schjelderups vei i morgentimene tirsdag. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Natt til tirsdag rykket nødetatene ut til Nydalen etter melding om brann. Politiet mistenker at brannen er påsatt, en person er pågrepet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.03.2020 kl 19:10

NYDALEN:Natt til tirsdag melder politiet følgende:

Flere beboere evakuerte seg selv, fire personer ble kjørt til legevakta med lettere røykskader.

Klokken 4.40 melder politiet at det jobbes med etterslukking. Det er fortsatt er en del røyk i garasjeanlegget. De evakuerte fra omkringliggende oppganger har fått returnere til leilighetene, men beboere i aktuell oppgang må vente inntil videre.

– Vi mistenker at brannen er påsatt. Takket være en observant vekter som bortviste en mann fra Storo Storsenter forut for brannen og gav oss gode bilder av vedkommende, har vi pågrepet en mistenkt ikke langt fra åstedet, ifølge politiet på twitter klokken 4.58.


Klokken 06.01 melder politiet videre at beboere i oppgangen tilknyttet brannen har fått returnere til leilighetene sine. Politiet er ferdig på stedet og oppretter sak på forholdet. Brannvesenet vil bli igjen en stund for å lufte ut røyk.

Pågrepet med post

Operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo-politiet sier til Nordre Aker Budstikke tirsdag morgen:

– Vi fikk melding rett før klokken 3.00 av Brann- og redningsetaten. Da vi kom til stedet hadde flere hundre beboere evakuert seg selv. Det ble jobbet for å lokalisere brannen, som ble lokalisert til en bod, i alt fem boder skal være brannskadd.

En mann er pågrepet og mistenkt for hendelsen:

– En observant vekter tok kontakt med oss, vekteren hadde tidligere bortvist en mann som skal ha forsøkt å antenne noe i garasjen ved Storo Storsenter forut for brannen i Gunnar Schjelderups vei. Det er overvåkingsbilder av mannen, og han ble senere pågrepet i området. Det ble også funnet post på mannen, fra adressen der brannen skjedde, og det skal være brutt opp postkasser på stedet. Mannen er i tjueårene og kjent av politiet fra tidligere, avslutter Krohn Engeseth.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...