Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Brannalarmen gikk i hallen: Ingen kom før naboene ringte

ALARM: Natt til fredag gikk brannalarmen i flernrukshallen ved Grefsen skole. Men fordi alarmen ikke er tilknyttet brannvensenet, ble det ingen utrykning før naboene, som våknet kl. 03.25, selv ringte nødetaten. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

En natt for få dager siden gikk brannalarmen ved kliss nye Grefsen Flerbrukshall. Men ingen utrykning, fordi alarmen ikke er koblet til Brann- og redningsetaten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.03.2015 kl 11:29

GREFSEN: Naboer nedenfor hallen, i Betzy Kjelsbergsvei, forteller at de natt til fredag i forrige uke ble vekket av brannalarmen ved Grefsen Flerbrukshall.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

– Klokken 3.25 så startet alarmen, og den vekket ikke bare oss, men hele nabolaget vil jeg tro. Vi var jo sikre på at alarmen gikk rett til Brann- og redningsetaten, men det gjorde den tydeligvis ikke. For det kom ingen brannbiler, forteller nabokvinne.

Hun fortsetter:

– Etter hvert tenkte vi at vi fikk ringe selv. Det gjorde vi, og så kom brannvesenet til stedet, og fikk slått av alarmen, forteller naboen.

LES OGSÅ: Frykter stråling på Disenjordet

– Det ljomet i hele nabolaget. Det er nok bråk som det er, fra ringingen fra skolen, inn og ut til og fra pausene, legger hun til.

– I en «prøveperiode»

Flerbrukshallen på Grefsen er også gymsal for barna ved Grefsen skole. Hallen er bare noen måneder gammel. Tidligere har byrådsavdeling for miljø- og samferdsel fortalt at slike haller som den på Grefsen, har en prislapp på rundt 100 millioner kroner.

Seksjonsleder i Undervisningsbygg, Runar Berget, forteller:

– Undervisningsbygg jobber likevel mot å få alle våre bygninger med direkte alarm til Brann- og redningsetaten. Det gjelder også Grefsen Flerbrukshall. Men hallen er ganske ny, og er foreløpig i en «prøveperiode». Den kan vare i alt fra seks til tolv måneder. Etter dette er det klart for å koble brannalarm direkte opp mot Brann- og redningsetaten, sier Berget.

LES OGSÅ: Sier ja til tennishall på Disenjordet

Han forteller videre at en flerbrukshall i utgangspunktet ikke er en bygning som i henhold til forskriftene krever direkte alarm til Brann- og redningsetaten.

Nabovarsling

Brann- og redningsetaten sier at de rykket ut natt til fredag i forrige uke, etter at naboer hadde ringt og varslet om at brannalarmen gikk ved Grefsen Flerbrukshall, noe som etter sigende skulle være «utvikling av damp».

– Men siden alarmen foreløpig ikke er knyttet direkte opp til Brann- og redningsetaten, så rykket ikke vi ut før naboene ringte, forteller tilsynsleder Jo Tangedal i Brann- og redningsetaten (BRE).

Han fortsetter.

– Det er veldig mange store bygg i Oslo som ikke har slik direktekobling opp mot oss. Som regel store bygninger, hvor det ikke forventes at det oppholder seg folk natterstid, sier Tangedal.

Han legger til at BRE er er svært fornøyd med at Undervisningsbygg legger seg over minstekravene til brannsikkerhet.

Varsles tidlig

– Ved at de velger en løsning med direkte alarmoverføring til vår 110-sentral selv om det ikke er forskriftskrav. Fordelen er at etaten varsles tidlig, når det ikke er folk i bygget som kan oppdage brann. Dette gir også verdisikkerhet ved at bygninger ikke går tapt i brann, sier Tangedal.

LES OGSÅ: Har ventet i 12 år på Korsvollhall: – Har vi ikke ropt høyt nok?

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...