ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

«Brannalarmen har blitt utløst så ofte at elevene ikke lenger tar dette alvorlig»

Engebråten ungdomsskole. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

I tillegg er skolen plaget av tyverier, og før helgen ble foreldrene orientert av skoleledelsen. – Nå er vi i tett kontakt med Majorstua politistasjon, om både brannalarmutløsning og tyverier, understreker rektor.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.01.2020 kl 14:09

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

KJELSÅS: Fredag i forrige uke sendte Engebråten ungdomsskole ut brev til foresatte:

«Engebråten skole har dette skoleåret vært utsatt for to forhold vi ønsker å informere foresatte om. Fint hvis dere kan ta en prat om dette hjemme også. I løpet av senhøsten og nå på nyåret har elever utløst brannalarmen gjentatte ganger ved å knuse glass og slå inn en melder...Brannalarmen har blitt utløst så ofte at elevene ikke lenger tar dette alvorlig, og vi mener det er en risiko for elevenes sikkerhet. Det er flere grunner til at dette er ugreit: Ulempene for vaktmester, elever som synes det er ubehagelig, tid til undervisning som går tapt, kostnader for skolen når brannvesenet må rykke ut, ulempene for brannvesenet ved falsk utrykning med mere. Vi har ikke klart å finne ut hvilke elever som utfører dette. Dette blir nå politianmeldt.»

Oppfordres til å ikke ta med verdisaker

Videre står det at det også har vært flere tyverier så langt dette skoleåret, blant annet skal flere airpods ha blitt stjålet:

«Det er svært leit for de som blir utsatt for dette, og krevende å finne ut hvem som eventuelt stjeler, siden vi har over 600 elever og en bygningsmasse som er ganske uoversiktelig. Vi oppfordrer elever til i minst mulig grad å medbringe verdifulle gjenstander som ikke er nødvendige i skolearbeidet på skolen. Alle elever har låsbare skap, og de oppfordres til å benytte disse for å oppbevare verdigjenstander. Vi tilstreber også å låse klasserom dersom de ikke er i bruk når elevene er på spesialrom, men dette er ikke alltid praktisk gjennomførbart.»

Brevet er fra skolens ledelse, ved rektor Marit G. Sesseng.

ANNONSE

Mister respekt for brannalarmen

– Vi har nå begynt å registrere hvor ofte brannalarmen blir utløst, det gjorde vi ikke i høst. Siden nyttår har brannalarmen blitt utløst seks ganger, uten av det har vært brann. Vi har 22 meldere rundt på skolen, og det er uoversiktlig. Så lenge man ikke tar de som gjør det der og da, er det vanskelig å finne ut hvem som gjør dette. Vi har nå vært rundt i alle klassene, og snakket med elevrådet om saken, sier rektor Marit G. Sesseng til Nordre Aker Budstikke.

Hun legger til at skolen ringer og stopper utrykning fra Brann- og redningsetaten, hvis skolen ser og erfarer at det er falsk alarm, og kun hærverk.

– Men går alarmen så følger jo vi rutinene, og lærerne tar med elevene ut. Men vi merker jo at det er flere enn de voksne som er lei av at brannalarmen går så ofte, tempoet er ikke veldig høyt på vei ut blant elevene, sier rektoren videre.

LES OGSÅ: Tyverier fra garderobe under fotballtrening

ANNONSE

Melder fra til politiet

Når det gjelder tyverier ved skolen så mener hun at det går litt i bølger:

– Men vi oppfordrer elevene til ikke å ha med verdisaker på skolen. Blir noe borte, så er det opp til foreldre og eleven å eventuelt anmelde tyverier. Men nå er vi i tett kontakt med forebyggende enhet (Kriminalforebyggende avsnitt, journ.anm.) ved Majorstua politistasjon om både brannalarmutløsning og tyverier, de får melding fra oss fortløpende nå om det som skjer. Så håper jeg at vi sammen kan få redusert, eller slutt på brannalarmutløsning og tyverier, de aller fleste elevene her ønsker jo ikke å ha det sånn, avslutter Sesseng.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE