Nordre Aker Budstikke

Brannutrykning til Riksarkivet

Brannvesenet var på plass ved Riksarkivet ved Sognsvann torsdag. Foto: Kristin Tufte Haga

Torsdag formiddag meldes det om at brannalarmen har gått i Riksarkivets anlegg ved Sognsvann.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.09.2018 kl 11:29

SOGNSVANN: Få minutter før klokken 11 torsdag melder politiet om at alle nødetatene er på vei etter at brannalarmen har gått ved Riksarkivets bygg på Sognsvann.

Stig Henning Duaas hos brannvesenets mediavakt bekrefter at de rutinemessig har sendt en brannbil opp til arkivets bygninger etter at en automatisk brannalarm ble utløst.

– Jeg får melding om at det er en håndmelder som er slått inn på stedet, og det kan tyde på at det er falsk alram, sier han til Nordre Aker Budstikke.

Presskontakt ved Riksarkivet, Helen Daae Frøyseth, opplyser til avisen at de ansatte forlot bygningen da brannalarmen gikk, og at brannvesenet var på stedet. Klokken 11.20 kan hun fortelle at alle de ansatte er inne i bygget igjen, og at det trolig var snakk om en falsk alarm.

På Twitter bekrefter politiet at det ikke har vært brann på steddet.

Riksarkivet ved Sognsvann

Riksarkivet holder sammen med Statsarkivet, til i bygget som ligger bare 100 meter fra Sogsvann t-banestasjon. I fjellet under bygningen er det cirka 150 hylle-kilometer med arkivmateriale som dokumenterer norsk historie gjennom 1000 år.

Riksarkivet bevarer arkiver fra sentrale statlige organer, mens Statsarkivet i Oslo forvalter regionale og lokale statlige arkiver fra Oslo, Akershus og Østfold. Arkivet har og også mange privatarkiver.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...