Nordre Aker Budstikke

Brant på to steder i skogen

Store styrker fra brannvesenet rykket ut til Maridalen etter melding om skogbrann fredag kveld. Foto: Christian Fredrik Borg

Innsatsleder Knut Halvorsen i brannvesenet opplyste fredag kveld at de hadde fått kontroll på brannene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.07.2021 kl 09:38

MARIDALEN: Klokken 17.54 fredag kveld ble politiet varslet av brannvesenet om to branner langs Gjøvikbanen mellom Oset og Sandemosen stasjon. Ifølge Bane Nor kan brannårsaken være gnister fra et forbigående godstog.

Her brant det

De to brannene var like sør for Sandermosen stasjon.

Klikk for mer...

Klikk for mindre...

Innsatsleder Knut Halvorsen forteller om situasjonen:

– Vi har hatt en brann langs jernbanelinja mellom Sandemosen stasjon og Kjelsås. Der har det oppstått brann på to forskjellige steder. Det var en brann som begynte å spre seg for oss, sier han til Nordre Aker Budstikke på stedet.

I en oppdatering på Twitter skriver Oslo 110-sentral at rundt tolv mål med skog har brent. De er nå i etterslokkfasen og trapper ned innsatsen på stedet.


Innsatsleder Knut Halvorsen opplyser at de nå har kontroll på de to brannene langs Gjøvikbanen. Foto: Christian Fredrik Borg

– Kontroll

Halvorsen opplyser at det for tiden er veldig tørt i skogen.

– I tillegg til at vi har varm luft og vi hadde noe vind. Det gjør at en brann som oppstår i skog og mark nå, den sprer seg veldig raskt. På bakgrunn av det, kjørte vi på med ganske mye ressurser. Vi har sendt inn ressurser fra øst- og vestsiden og bemannet beredskapstoget til Bane Nor som kommer inn fra sydsiden. nå mener vi at vi har omringet brannen med vann og driver nå og slukker skogbrannen.

Store styrker fra brannvesenet rykket ut til Maridalen etter melding om skogbrann fredag kveld. Foto: Christian Fredrik Borg

– Har dere kontroll?


– Ja, vi har kontroll.

Togtrafikk stanset

All togtrafikk på toglinjen er stanset, og det er ikke meldt om at det er nødvendig å evakuere noen. Ved den sydligste brannen har brannvesenet fått hjelp av BaneNors beredskapstog. Ellers brukes helikoptere og brannbiler i slukkingsarbeidet. Rundt brannene finnes kun turstier, så det er noe ufremkommelig med kjøretøy. Klokken 01.24 natt til lørdag opplyser Bane Nor at strekningen er åpnet, men at reisende må påregne forsinkelser.

Det finnes ingen opplysninger om brannene har påvirket drikkevannskkvaliteten i Maridalsvannet.

Innsatsleder Knut Halvorsen opplyser at de nå har kontroll på de to brannene langs Gjøvikbanen Foto: Christian Fredrik Borg

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...