Nordre Aker Budstikke

Bråtebrenning kan ha startet brann på jorde i Maridalen

Politiet og brannvesenet rykket ut til en gressbrann på et jorde i Maridalen søndag i 15.30-tiden. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Politiet har gjort undersøkelser og oppretter sak etter en brann i Maridalen søndag ettermiddag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.04.2020 kl 18:05

MARIDALEN: Operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt bekrefter overfor Nordre Aker Budstikke i 16.30-tiden søndag at politiet er i Maridalen.

- Det har vært en liten gressbrann. Brannvesenet slukket brannen før vi kom, og vi er der for å finne ut årsaken til hva som kan ha skjedd, sier Skott.

Skott opplyser at det skal ha vært tørt gress som kom ut av kontroll. Naboer på stedet skal ha klart å slukke brannen før brannvesenet ankom.

Politiet har gjort undersøkelser og oppretter sak på forholdet. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

- Bråtebrenning

Fungerende vaktkommandør Hans Erik Tysdal ved Oslo 110-sentral sier at brannvesenet fikk flere meldinger, blant annet fra den andre siden av Maridalsvannet.

- Politiet snakket med dem som hadde tent på og brent noe bråte der, sier han.

Brannvesenet har kontrollert at brannen er slukket.


Brannvesenet måtte søndag ettermiddag rykke ut til en gressbrann i Maridalen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Det skal være snakk om et mindre område som har brent. Den første telefonen kom inn til brannvesenet i 15.30-tiden.

Rett før klokka 17 har ikke Skott fått tilbakemelding fra patruljen på stedet, men sier at politiet oppretter sak på forholdet.

Mange bålmeldinger

Brannvesenet har hatt mye å gjøre denne helgen knyttet til bål og grilling. 15. april inntrådte det et nasjonalt bålforbud. Akkurat som forrige helg, får brannvesenet mange meldinger om folk som ikke overholder forbudet.

- Vi får alt for mange av dem. Det er folk som både fortsetter å grille og tenne bål selv om det er et generelt bålforbud, sier Tysdal til Nordre Aker Budstikke.


Han forteller at de får inn meldinger fra både Sognsvann og Maridalen.

- Både vi og politiet er på hjul for å se hvordan tilstanden er. Vi har hatt flere småtilløp av skogbranner i Oslo-området. Vi henstiller folk til å ikke tenne bål i skog og utmark, for det er fryktelig tørt nå.

Skogbrannindeksen er på det høyeste nivået. Vaktkommandøren forteller at det er veldig lite som skal til før det begynner å brenne.

Skalaen til Meteorologisk institutt går fra 0 til 100. Er verdien over 60, er skogbrannfaren på det høyeste nivået. Søndag er skogbrannindeksen ved målepunktet på Blindern 72. Mandag vil den øke til 79, før det er ventet regn og at faren vil avta.

- Vi har egentlig vært på forskjellige kanter av byen. Østmarka ved Lutvann, ved Sognsvann er det en del bålbrenning og vi fikk en tur til Maridalsvannet. Det er folk ute i marka som fyrer bål, og det bekymrer oss.

Turgåer slukket skogbrann

Tidlig søndag morgen måtte brannvesenet rykke ut til Alnsjøen i Lillomarka etter å ha fått melding om røyk fra skogen.

Området var utilgjengelig, og brannvesenets mannskaper måtte gå for å komme til området. En turgåer kan ha avverget en større brann.

- Det er et område på cirka 100 kvadratmeter som har brent. En hverdagshelt på tur med hunden sin har fått slukket det meste og samtidig hjulpet oss med å finne frem. Brannvesenet er straks fremme med utstyr for å få slukket dette skikkelig, skrev 110-sentralen på Twitter.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...