Nordre Aker Budstikke

NFF med nye koronavettregler:

Breddefotballen må trene ute og holde avstand

Breddefotballen må trene ute og holde avstand, sier NFF i sine nye koronavettregler. Her fra en kamp med Korsvoll Fotball et tidligere år. Foto: KORSVOLL FOTBALL

I minst to uker må breddefotballen leve med skjerpede koronavettregler. Det tvinger lag til å trene ute og igjen måtte forholde seg til enmetersregelen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.01.2021 kl 12:37

OSLO: Norges Fotballforbund har midlertidig oppdatert reglene for perioden 4. til 18. januar. Årsaken er at myndighetene nylig kom med nye nasjonale retningslinjer.

For breddefotballen betyr det at all utendørsaktivitet må skje med minst én meters avstand. Det gjør det umulig for spillerne å gjøre taklinger. I tillegg kan man ikke trene og ha aktivitet innendørs.

– Dette er ikke slik vi ønsket å starte det nye fotballåret for alle barn, ungdom og resten av spillerne i breddefotballen, men vi er nødt til å følge rådene og retningslinjene som gis av myndighetene, sier Alf Hansen i en pressemelding.

Han er direktør for utvikling og aktivitet i NFF, og for mange i vårt område huskes han nok som rektor på Kjelsås skole fra 2004 til 2008.


Hansen er fornøyd med måten koronavettreglene er blitt fulgt siden de ble innført i fjor vår.

Kun lagene som er en del av toppfotballprotokollen får unntak for de midlertidige endringene. Det vil si klubber i Eliteserien, Toppserien, 1. divisjon menn og kvinner og 2. divisjon menn og eliteserien i futsal.

– Vi tror at disse nasjonale tiltakene vil gjelde i en periode på 14 dager, og vi har en klar forventning at det deretter vil åpne opp mer igjen, særlig de stedene hvor smittetrykket er lavt, sier Hansen.

Mjølner er blant klubbene som mistet hele 2020-sesongen på grunn av koronapandemien. Narvik-lagets herretrener Jan Tore Bakli har forståelse for innskjerpingen.

– Men disse tiltakene må ikke vare lenge. Det er viktig at vi og andre får drive med idrett. Dette er også folkehelse, sier Bakli til Fremover.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...