Nordre Aker Budstikke

Brillebloggeren besteg «dødsfjellet»

Philip Reiler fra Grefsen på toppen av Kilimanjaro tidligere i sommer. Foto: Privat

Etter fire dagers slit kom Philip Reiler fra Grefsen seg endelig til topps av verdens høyeste frittstående fjell. – Det var verdt innsatsen, forteller han om turen opp Kilimanjaro.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

TANZANIA / GREFSEN: I fjor døde døde en nordmann på vei opp fjellet som rager 5895 meter over havet. Den største faren er den tynne luften og lungeødem ved høydesyke kan sette inn allerede ved 2500 meter over havet. Årlig dør om lag ti personer i forbindelse med turen opp til Afrikas høyeste fjell, hovedsakelig på grunn av høydesyke, ifølge NRK.

Navnet på fjellet er satt sammen av ord fra det lokale språket, med betydningen «vanskelig å klatre».

Etter fire dagers slit kom Grefsen-gutten Philip Reiler seg endelig til topps av verdens høyeste frittstående fjell, Kilimanjaro i Tanzania. Foto: Philip Reiler / Privat

– Dette var ikke noe klatretur i den forstand, men mer som en lang tur i fjellheimen, med den ekstra opplevelsen av flere klimasoner og svært tynn luft. Derfor brukte vi god tid på å bli akklimatisert og ikke stresse. Jeg fulgte rådet om å gå enda saktere enn det jeg selv synes var sakte, forteller Philip.

Gleden var stor da han nådde toppen og fikk øyet på skiltet påskrevet «Kilimanjaro».


– Siste del av oppstigningen startet klokken fem om morgenen, så vi skulle få med oss den fantastiske soloppgangen. Følelsen av å være på toppen glemmer jeg aldri. Da glemmer man fort slitet, smiler han.

Toppturen på Kilimanjaro kom i stand etter at Reiler hadde ledet Specsavers humanitære prosjekt «Gi syn til Tanzania», der han er informasjonssjef. Reiler har blitt kjent som «Brillbloggeren» i Nordre Aker Budstikke, etter at han har blogget hjem om prosjektet.

I løpet av besøket gjennomfører optikerkjeden synsundersøkelser, og deler ut tusenvis av briller og solbriller til dem som trenger det.

– Vi tenker vanligvis ikke over hvor mye et par briller kan ha å si. Dette er u-hjelp i praksis, og det er flott å fastslå at brillene kommer frem, sier Philip som også hadde med briller gitt av kunder hos Specsavers på Sandakersenteret – som tar imot pent brukte briller til dette formålet.

Se bilder fra turen her:


Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...