Nordre Aker Budstikke

Bruker millioner på å rydde etter romfolk og bostedsløse

Tidligere camping på Kringsjå. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE/ILLUSTRASJONSBILDE

Ifølge Bymiljøetaten brukes det også penger på vektere for å forebygge nye romleire.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.09.2019 kl 14:44

OSLO: Det er Nettavisen som har regnet ut hva Oslo kommune har brukt av penger de siste tre årene, på å rydde opp etter romfolk og bostedsløse:

- De siste tre årene har Oslo kommune brukt 17,6 millioner kroner på å rydde opp etter romfolk og bostedsløse, ifølge Nettavisen. I skogområdene rundt hovedstaden er det mange bostedsløse og romfolk som tidvis bosetter seg. Enkelte steder er det også blitt bygget leirer som har stått over tid. Leirene etterlater seg store mengder søppel og avføring.

- Disse summene dekker blant annet en ryddepatrulje som driver med spesialrenhold som fjerning av søppel, ekskrementer og lignende, sier renholdskordinator til Nettavisen, og også at Bymiljøetaten er nødt til å leie inn vektere for å forebygge at det blir nye leirer.

Sinsen

Nordre Aker Budstikke har flere ganger omtalt bostedsløse ved og under Sinsenbrua - Oslo kommune ved Bymiljøetaten rydder ved brua, og Statens vegvesen rydder under brua.

Tidligere styreleder og beboer i Nordre Åsen borettslag, Kjersti Hovland, sa til Nordre Aker Budstikke i august I år:


- Det skjer lite eller ingenting, situasjonen er akkurat like ille nå, som den har vært tidligere. Det har vært romfolk boende under Sinsenbrua så lenge jeg har bodd her, i 14 år. Dette er leir med bostedsløse i tettbebygget strøk. Blant annet forsøpler de, det er også avføring i buskene og andre steder, sa Hovland, og som har sendt mange mailer og henvendelser om situasjonen, til politikere og andre, opp gjennom årene.der har det holdt til bostedsløse i flere år - her kan du lese sak fra forrige måned.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...