Nordre Aker Budstikke

Brukte 185.000 på å rydde romleir

Statsbygg betaler dyrt for opprydding av friområde.

SØPPELBERG: Innleide entreprenører brukte rundt en uke på å fjerne søppel og andre etterlatenskaper etter romleirene på Sognsvann. Regningen kom på 185.000 kroner. Foto: Foto: Øystein Dahl Johansen

Oppryddingen av leirene ved Sognsvann tok nesten en uke.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.01.2014 kl 14:38

SOGNSVANN: 21. november gikk Namsfogden, politiet og mannskaper innleid av grunneier Statsbygg til aksjon mot romleirene sørvest for Sognsvann.

Beboerne var på forhånd varslet om at utkastelsen ville bli iverksatt denne dagen, etter at ankesaken ble forkastet og kjennelsen fra Oslo Byfogdembete ble stående.

SE BILDER FRA UTKASTELSEN HER.

Til allmenn ferdsel

Oppryddingen pågikk i nesten en uke og sluttregningen fra den innleide entreprenøren kom på cirka 185.000 kroner, opplyser Hege Njaa Aschim, kommunikasjonsdirektør i Statsbygg.

Det er ikke kjent hvor mye som ble kjørt bort, men det var betydelige mengder telt, madrasser, søppel og andre eiendeler i leirene da dittOslo.no var på stedet under utkastelsen.


-Vi tar til etterretning at det er slik, men regner med at det ved en eventuell ny situasjon ikke skal ta så lang tid før vi får til en utkastelse fra eiendommen vi forvalter for staten. Det er i flere rettsrunder slått fast at området ikke skal brukes til permanent bosetting, dette er et område til allmenn ferdsel og bruk for alle, sier Hege Njaa Aschim.

De samme leirene ble også ryddet i fjor sommer, da kom regningen på 350.000 kroner.

LES OGSÅ: 

- Friområdet har blitt et toalett

- Fengslene vil bli fulle av romfolk

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...