Nordre Aker Budstikke

BU ber Bymiljøetaten sikre barnehageveien

Øyvind Svare Lorentzen presenterte situasjonen for bydelsutvalget, og fikk full støtte. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Vi trenger hjelp fra politikerne. Det vi opplever som årsak til at det er vanskelig å nå frem, er at Bymiljøetaten ber oss kontakte politiet og politiet ber oss kontakte Bymiljøetaten, sier fedrene i Gulldalen barnehage.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KJELSÅS: – Gulldalen Barnehage har i dag helt uakseptabel trafikkhåndtering. Alle gående til barnehagen må krysse et livsfarlig punkt hvor normen er at man kjører for fort. Dette er et høydepunkt hvor sikten er dårlig og man har hverken fotgjengerovergang eller fartsdumper. Samtidig er det så få parkeringsplasser på selve barnehagen at foreldre parkerer i veien og øker risikoen ytterligere, har Øyvind Svare Lorentzen, trebarnspappa med barn i Gulldalen barnehage i Lachmanns vei 41, tidligere fortalt til Nordre Aker Budstikke.

– Samtidig har jeg alle foreldre i ryggen på dette. Alle stiller seg undrende til hvorfor det ikke er gjort noe med trafikksituasjonen tidligere. Vi vil ha en endring før noe fatalt skjer.

Torsdag 1. november stilte Lorentzen, sammen med Chris Dummond, som også har barn i barnehagen, i bydelsutvalgsmøtet (BU), for å presentere situasjonen og be om hjelp med trafikkutfordringene, fra lokalpoltikerne.

Det er barna som står her

– Så uoversiktlig som det er der, smeller det før eller siden. Farten dreper, sa Lorentzen i BU-møtet torsdag.

– Vi er redde for at barn skal bli påkjørt od drept. Vi representerer barna våre og de ber dere om hjelp, for de er redde. Det er 70 barn, som er fra ett år og oppover, i barnehagen. Det er de som står her i dag, appellerte Dummond til lokalpolitikerne.


– Det beste fartsdempende arbeidet vil være å jobbe med holdninger – med oss som kjører bil, men jeg usikker på om det hjelper. Vi ber om at dere får til noen raske og gjerne permanente løsninger, la han til.

Lachmanns vei ved Gulldalen barnehage. Foto: LESERBILDE

Listen er allerede laget

– Utfordringen her er at listen over hvor noe skal gjøres i bydelen er lang, og den er allerede laget. Dette kom dessverre ikke med, men jeg syns dette bør ha prioritet likevel, sa BU-politiker Sidsel Kjeldaas Salte (H), med henvisning til gjeldende fartsoningsplan, vedtatt i 2017 etter en høringsrunde i bydelen.

Implementering av denne, med en rekke humper, minihumper og opphøyde gangfelt, samt fartsreduksjoner i flere veier, er i gang og flere av tiltakene er under anleggelse og antas ferdig i løpet av 2019.

– Vedtatt plan for bydelen er i ferd med å gjennomføres. Kan vi få hektet på denne strekningen også, hadde det vært bra, sa lederen i Miljø-, plan- og samferdselkomiteen, Terje Olav Moen (Ap).


Ingeborg Briseid Kraft (V) trakk også frem at det er adressert problemer med Lachmanns vei 17-19, slik en mor skrev et innelgg om i Nordre Aker Budstikke, og spurte om BU burde melde at de vil ha fartsreduserende tiltak der også.

Vedtaket

BU valgte imidlertid å konsentrere seg om forholdene rundt Gulldalen barnehage, og vedtok enstemmig:

«Foreldre til barn i Gulldalen barnehage rapporterer om høy fart og manglende oversikt i Lachmanns vei forbi barnehagen. Forholdene gjør at det oppstår farlige situasjoner, spesielt i forbindelse med kryssing av veien fra barnehagen til fortauet på andre siden av veien.

Situasjonen ble dessverre ikke fanget opp i forbindelse med arbeidet med ny fartsoningsplan for bydelen. Bydelsutvalget mener imidlertid at nye opplysninger ikke kan oversees. Det er viktig for bydelen at sikkerheten i forbindelse med våre barnehager ivaretas.

Bydelsutvalget ber BYM vurdere anleggelse av fartsreduserende tiltak og skilting for Gulldalen barnehage (Lachmann vei 41) for å bedre situasjonen. Tiltak på strekningen anses som like nødvendige som mange av de øvrige strekningene som omfattes av gjeldende fartsoningsplan for bydel Nordre Aker. Tiltakene bør gjennomføres samtidig med øvrige tiltak i planen.»

Glad for støtten

Nordre Aker Budstikke har snakket med Øyvind Svare Lorentzen etter BU-møtet.

– Det ble tverrpolitisk enighet om at her må det gjøres noe, og jeg synes politikerne fattet en ganske så sterk konklusjon som innebærer fartsreduserende tiltak i forbindelse og nærhet til Gulldalen barnehage. I tillegg så var det enighet om at man også ser på hele Lachmanns vei i forhold til trafikksikkerhet. Men førsteprioritet er veien ved og forbi Gulldalen barnehage, sier han.

– Vi trenger hjelp fra politikerne. Som vi viste frem i møtet i går, og som illustrerer noe av det vi opplever som årsak til vanskelig å nå frem: Bymiljøetaten ber oss kontakte politiet og politiet ber oss kontakte Bymiljøetaten. Vi får nå hjelp av lokalpolitikerne. Det er vi veldig glade for og vi er veldig fornøyde med måten vi har blitt tatt i mot på, sier Lorentzen, og legger til at det samtidig også er intern prosess med foreldre om parkeringsvaner.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...