Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Buss bortvist fra Gaustad

Tirsdag ba politiet russen vise hensyn overfor pasientene på Rikshospitalet. Natt til onsdag måtte de rykke ut til fest med 10-12 busser på Gaustad.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.04.2016 kl 09:01

GAUSTAD: Meldingene om støy på parkeringsplassen ved McDonald's kom inn til ordensmakten i 23.30-tiden tirsdag.

På Twitter skrev politiet:

Imellomtiden hadde de vært på stedet og avsluttet festen. Ifølge Osloby fikk én av bussene forbud mot å oppsøke stedet på 24 timer, ettersom det allerede hadde kommet klager på denne bussen tidligere på kvelden.

Forstyrret barn på sykehuset

Tirsdag skrev Nordre Aker Budstikke at politiet i helgen hadde fått meldinger om at russebråk fra parkeringsplassen ved hamburgerrestauranten på Gaustad forstyrret pasienter på barneavdelingen på Rikshospitalet.

Anne Merete Ansok, leder av Ungdomsavsnittet på Majorstuen politistasjon ba russen ta hensyn til barna, og ikke bruke denne parkeringplassen som festarena.

– Vi kommer særlig til å følge tett opp plassen ved McDonald's, nedenfor Rikshospitalet, der russebusser samles om natten. Vi har fått støymeldinger fra barneavdelingen på sykehuset. Dette går direkte utover barnepasientene, sa Ansok til Nordre Aker Budstikke tirsdag.

Mye russestøy

Til Osloby forteller Cathrine Sylju, operasjonsleder i Oslo politidistrikt, om en natt med mye russebråk. Tidligere på kvelden tvitret politiet om at ni busser ble bortvist etter bråk ved Skullerud.

– Vår oppfordring til russen er at de må ta hensyn til beboerne, sier Sylju til avisen.

Også i Asker og Bærum har det vært flere utrykninger på russebråk natt til onsdag. I helgen fikk russebusssjåfører i deres distrikt en sms der politiet klargjorde at busser som bråket i tettbygde mellom 23 og 06 risikerte avskilting og anmeldelse.

Overfor Dagbladet bekrefter operasjonsleder Per-Ivar Iversen at regelverket også vil gjelde i Oslo.

– Dette handler om at å tydelig forklare dem hva retningslinjene er. Russen må forholde seg til norsk lov, i likhet med alle andre, sier Iversen.

Nordre Aker Budstikke har tidligere i år skrevet om at Bymiljøetaten har skiltet flere store parkeringsplasser i Maridalen, Sognsvann og Sørkedalen med parkering forbudt for busser om natten, for å hindre russestøy.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...