Nordre Aker Budstikke

Buss for tog, og mer nattestøy langs linja

Mellom Grefsen og Kjelsås stasjon skal det ryddes i vegetasjonen. Lenger nord står større vedlikeholdsoppgaver på planen i helgen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Den kommende helgen intensiveres arbeidene på Gjøvikbanen. Det berøer både de reisende og dem som bor langs toglinja.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.05.2018 kl 10:39

GJØVIKBANEN: Helgen 26.-27. mai er det duket for det Bane Nor omtaler som en «innholdsrik arbeidshelg» på Gjøvikbanen, tettpakket med variert og omfattende arbeid langs hele strekningen.

Buss for tog

De planlagte arbeidene innebærer at Gjøvikbanen blir stengt for ordinær togtrafikk i om lag et døgn fra lørdag 26.5. kl. 11.25 til søndag 27.5.kl. 11.00. NSB Gjøvikbanen kjører buss for tog. Mer informasjon om alternativ transport er tilgjengelig på NSBs hjemmesider.

Grefsen-Kjelsås

Mellom stasjonene Grefsen og Kjelsås, og videre mot Oslo S, vil det bli utført rydding av vegetasjon på strekningen.

Arbeidene utføres av Mesta AS på oppdrag fra Bane NOR, og vil medføre støy og uvante lyder.

– Vi beklager ulempene som følge av dette, men understreker at maskiner og utstyr hele tiden vil være i bevegelse slik at periodene med støy vil være relativt kortvarige og forbigående. For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at helsemyndighetene i berørte bydeler er orientert om arbeidene, opplyser Bane NOR.


Beskrivelse av arbeidene: Arbeidet utføres med skinnegående maskin med spesialutstyr for vegetasjonsrydding (kantslått). Utstyret er montert på bevegelig arm som har en maksimal rekkevidde på om lag 15 meter ut fra sporet.

– Tiltaket er viktig for å sikre at lokomotivførerne har god sikt til signaler og skilt på strekningen, men bidrar også til at reisende får bedre utsikt fra togvinduet. Sist, men ikke minst bidrar det til å redusere risikoen for å kjøre på elg og rådyr som gjerne liker å beite på ungskog og løvkratt, skriver Bane NOR.

Kjelsås-Nittedal

Mellom Nittedal og Kjelsås skal det strekkes ny fiberkabel i løpet av helga, og ved Movatn og Sandermosen skal det legges inn et par flunkende nye sporveksler.

Det blir buss for tog på Gjøvikbanen i helgen. Foto: KOLBKORR/WIKIMEDIA COMMONS

Hvorfor natt- og helgearbeider?

Ved arbeider på – eller i nærheten av jernbanespor, er det av sikkerhetsmessige og praktiske årsaker nødvendig med full stans i den ordinære togtrafikken.


– Gjennom å utføre nødvendig modernisering og forebyggende vedlikehold i perioder av døgnet med liten/ingen trafikk bidrar vi til å sikre at færrest mulig av NSBs kunder på Gjøvikbanen blir berørt, skriver Bane NOR.

Strekningen fra Nittedal til Gjøvik

Det skal utføres arbeid på hele Gjøvikbanens lengde. Her er opplysninger om hva som skal gjøres på resten av strekningen:

Delstrekningen Roa-Nittedal: Mellom Bjørgeseter og Monsrud (gamle Harestua stasjon) skal det legges nye kabelkanaler langs sporet. Arbeidet utføres av Norsk Jernbanedrift og Railcom på oppdrag fra Bane NOR. På strekningen mellom Jensrud og Hakadal vil Baneservice AS sørge for innkopling av tre nye såkalte sugetransformatorer.

Ved Nittedal vil det også bli hektisk aktivitet i helga. Der skal nemlig TagsRail foreta miljø- og geotekniske grunnundersøkelser. Arbeidene er et ledd i kartleggingen av grunnforholdene i traseen for forlenget kryssingsspor ved stasjonen.

Delstrekningen Jaren-Roa: Mellom Lunner og Gran skal 500 meter med spor forsynes med nye skinner. Jobben utføres i regi av Bane NORs egne mannskaper på Jaren. Også på denne delstrekningen vil det foregå periodisk vedlikeholdskontroll.


Delstrekningen Gjøvik-Jaren: På Gjøvik stasjon skal deler av kontaktledningsanlegget som forsyner togene med kjørestrøm skiftes ut. På strekningen for øvrig vil det foregå periodisk vedlikeholdskontroll av diverse utstyr og komponenter som må fungere for at togtrafikken skal gå som normalt.

LES OGSÅ:

Lager sykkelfelt: I sommer blir det trolig parkeringsforbud i Grefsenveien

Naboene sier nei til «hundejorde»: – Dette har blitt en snakkis

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...