Nordre Aker Budstikke

Olje- eller dieselsøl i veien:

Busselskapet gjennomfører "intern granskning"

25-bussen går via Frennings vei. Foto: KRISTIN HAGA

Lesere advarte om glatt føre etter olje-, eller dieselsøl i veien: – Vi kan ikke utelukke at det har skjedd med noen av våre busser, sier administrerende direktør i busselskapet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

GREFSEN: Sent i forrige uke fortalte lesere om glatt strekning i Frennings vei - særlig skummelt for tohjulinger – sykkel og motorsykkel - les hele saken her.

Bymiljøetaten bekreftet at den også hadde fått flere tips om oljesøl i veien, og at det muligens kunne komme fra bussene.

Dette er bilde av søl i Frennings vei, i slutten av forrige uke, og det skal ikke ha vært første gangen dette har skjedd. Foto: LESERBILDE

"Renner over"

Nordre Aker Budstikke tok også direkte kontakt med busselskapet som kjører for Ruter på strekningen, Nobina. Lesere har kontaktet avisen med tips om at årsaken kan være at drivstofftanken på bussene "renner over" i den krappe svingen mellom Frenningsfaret og litt forbi Lofthus terrasse, østover.

I tillegg fortelles det om at bussene kan oppleves å holde høyere fart enn 30 km/t, som er skiltet i boligstrøket.

Satt i gang granskning

Nobinas administrerende direktør svarer mandag formiddag:

– Saken er ikke helt ny for oss så det har pågått en intern granskning allerede i forhold til problemstillingen. Vi kan ikke utelukke at det har skjedd med noen av våre busser. Vi har derfor kjørt nye runder med opplæring, for å unngå at det gjøres feil i forbindelse med fylling. Bussene fylles i forbindelse med vask av bussen, og dette gjøres av våre servicemedarbeidere her. Vi vil også følge opp med egne ekstrakontroller fremover, sier Jan Volsdal, administrerende direktør i Nobina Norge AS.

Bussene kjører på HVO (Hydrotreated Vegetable Oil), som er fornybar diesel.

Volsdal legger til om fartsgrenser:


– Førerne skal alltid forholde seg til fartsgrense og kjøreforhold. Påstanden om at det ikke er tilfelle vil vi se nærmere på.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...