Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Bussturen som kostet kvinnen 7700 kroner

Kvinnen hadde neppe sett for seg at bussturen til Sogn ville koste så mye. Foto: Illustrasjonsfoto

Da kvinnen satte seg på bussen på vei hjem til Sogn i Oslo, trodde hun neppe at turen skulle bli så dyr.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.02.2016 kl 23:59

SOGN: Det var en natt i oktober Nordre Aker-kvinnen i midten av 20-årene skulle hjem etter endt nattskift på sin jobb. Hun hoppet på bussen i siste liten, og rakk ikke validere billetten. Og det var herfra det begynte å bli dyrt. Kort tid etter at hun hadde satt seg på bussen kom det ombord billettkontrollører. Først da validerte hun billetten.

LES OGSÅ: Stjal bankkort, tømte konto, og ble pågrepet med falsk politi-ID

Kontrollørene oppdaget dette og kom bort til henne. De ville gi henne et gebyr og ba om å få se hennes legitimasjon. Her var allerede prisen for bussturen nådd 1150 kroner i gebyr. Eller 950 kroner om hun hadde betalt på stedet.

LES OGSÅ: Byr opp til dans

LES OGSÅ: Triller terninger

Nektet

Kvinnen nektet dog for at hun hadde gjort noe galt. Derfor ville hun heller ikke vise legitimasjon. Kontrollørene tilkalte dermed politiet.

Her er politipatruljen og kvinnen uenige om hva som videre skjedde. I Oslo tingrett denne uken forklarte hun at hun muntlig opplyste om navn og fødelsesnummer da politiet ba om dette.

Dog erkjente hun at hun kviet seg for å vise ID-kort til politiet. Den ene politibetjenten i patruljen forklarte i retten at kvinnen til tross for advarsel om straffeforfølgelse, fortsatt nektet å vise fram ID.

Bot

Ikke før etter at politiet hadde fisket fram et bankkort fra kvinnens lomme, ble hennes identitet klarlagt. Oslo tingrett fant grunn til å tro mest på politibetjentens forklaring.

Dermed ble bussturen dyr. Kvinnen ble dømt til å betale en bot på 7200 kroner. Hun må også betale 500 kroner i saksomkostninger.

Til sammen 7700 kroner, eller litt mer enn prisen for elleve månedskort.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...