Nordre Aker Budstikke

Samler inn penger til skoletur:

Butikksjefen hadde en idé!

Emil Rosén håper at flest mulig donerer panten til skoleturen. Foto: Tiril Haga

Innsamling til skoletur for Engebråten-elevene er ingang. Butikksjef Arne Eidal kom med en idé til elevene om hvordan de kan få inn penger til turen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.10.2020 kl 20:51

KJELSÅS: – Jeg synes det er en flott idé, også får vi elevene litt mindre å gjøre, sier Emil Rosén som går i klasse 9B ved Engebråten skole.

Idéen, og som ble satt ut i livet sist lørdag, er at folk nå kan pante flaskene sine på Rema 1000 på Stillatorvet, og velge alternativet på automaten om at panten skal gå til skoletur til Berlin.

Det var initiativet til Haakon Lingdaard Gaukstad, som er pappa til en av 9. klassingene, og ideen til Eidal, som klaffet.

– Koronasituasjonen gjør det litt vanskelig å få til en del andre dugnader akkurat nå, sier Gaukstad.

Kjøpmann Arne Eidal, Emil Rosén og Haakon Lindgaard Gaukstad ved pantautomaten. Foto: Tiril Haga

Promotering

Han kan fortelle at sist lørdag stilte noen av elevene seg opp utenfor panteområdet og promoterte saken.

– De synes det var gøy og de var veldig engasjerte. I tillegg solgte de kaffe og sokker. De fikk inn totalt 1600 kroner på lørdag, bare i pant. Så det var vellykket, mener Gaukstad, og som legger til at elevene skal ha flere «pop ups» for å promotere innsamlingen.

– Dette kan bli veldig moro! tror Gaukstad.

Fra lørdagens promotering. Foto: Privat

– Sparer masse logistikk

Rema-kjøpmann Eidal forteller at dette er en tanke han har hatt lenge.

– Man sparer masse logistikk, sammenlignet med det å ringe på dører og hente flaskene til folk. Man tar kunden i «gjerningsøyeblikket» og henvender seg til dem. Det sparer elevene for masse arbeid, mener Eidal, som driver en av butikkene i Oslo der det pantes desidert mest:

Elevene må samle inn 7500 kroner hver før julen 2021.


– Jeg har aldri vært i Berlin før så jeg håper virkelig vi får dette til. Det er jo litt usikkert nå med tanke på koronasituasjonen, men kanskje blir det tur i Norge et sted, tenker Rosén, og legger til at de også må ha andre dugnader for å samle inn nok.

Berlin-tur har sin egen «knapp» på panteautomaten, ved siden av Kjelsås IL.

Flere?

Nå håper Eidal på at flere vil gjøre det samme som niende trinn på Engebråten skole.

– Jeg håper flere folk vil gjøre det samme. Dette er en fin måte å drive dugnad på og få folk til å bidra. Også er det en fin måte å stille «teknikken» her til rådighet.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...