Nordre Aker Budstikke

Butikksjefens våte drøm ble retursuksess

Butikksjef Arne Eidal er superfornøyd med panterommet - noen meter unna selve butikken, i Kjelsåsveien. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Rema 1000 Kjelsås fikk inn flest bokser og flasker i panteautomaten av alle dagligvarebutikker i Nordre Aker i 2018.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.03.2019 kl 09:38

KJELSÅS: Infinitum driver det norske pantesystemet, og sender onsdag ut pressemelding med tall og om pantetoppene i Oslo:

Rema 1000 Kjelsås fikk inn over én million bokser og flasker i panteautomaten i fjor. Det er mest i hele bydel Nordre Aker.

Videre forteller Infinitum at nordmenn er i verdenstoppen på panting. I 2018 pantet vi nesten 1,2 milliarder bokser og flasker, 94 millioner flere enn året før. Over 29.000 tonn plast og aluminium ble sendt til resirkulering.

På Rema 1000 Kjelsås gikk 1.034.068 bokser og flasker gjennom panteautomaten i fjor. Det er 14 prosent mer enn året før.

Butikksjef Arne Eidal ved Rema 1000 Kjelsås utenfor panterommet i Kjelsåsveien. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Eget panterom

Butikksjef Arne Eidal ved Rema Kjelsås forteller om suksessen med eget panterom:

– For halvannet år siden laget vi panterom i et lokale ved butikken, som ble ledig. Vi har pantemaskin i rommet, men også to hull i veggen for glass og plast. Så panterommet er faktisk blitt til et returpunkt. I tillegg til alle boksene og flaskene, så har vi tatt i mot 28 tonn med glass og plast. Kundene her er veldig flinke, jeg tror folk generelt er flinke bare vi legger godt til rette for sånne ting som pant og retur.

Han forteller også at butikken har tatt i mot ett tonn med batterier.

– Jeg har i mange år hatt en våt drøm om et eget panterom, det ble suksess. Det ble mye rot og styr med pantingen inne i selve butikken. Rommet er vel på rundt 8-10 kvadratmeter - med et større rom bak som samler opp all returen, sier han.


Det er også mye annet som blir levert i retur til Rema-butikken på Kjelsås, forteller Eidal:

Vil ha alt i automatene

I følge Infinitum kommer rundt ni av ti bokser og flasker som selges, tilbake gjennom panteautomatene og resirkuleres til nye produkter.

– De resterende blir samlet inn gjennom ulike avfallssystemer, hvor mye dessverre blir brent. Vi vil ha alt inn i pantesystemet. Det er det mest miljøvennlige, for da blir materialene resirkulert, og vi reduserer CO2-utslippene og sparer betydelige mengder energi og råmaterialer. Både plast og aluminium kan resirkuleres mange ganger, sier administrerende direktør Kjell Olav Maldum i Infinitum.

Best i landet på pant

Totalt ble det pantet over 145,6 millioner bokser og flasker i Oslo i 2018. Det er 11 prosent mer enn i året før. Oslo er dermed det fylket der det ble pantet mest i fjor.

Butikkene i Oslo som fikk inn mest pant i 2018 var Kolonial.no og OBS Alnabru. Kolonial.no hentet 2.704.553 bokser og flasker fra hjem i Oslo og Akershus, mens 1.736.603 bokser og flasker ble pantet hos OBS Alnabru.

Disse 10 butikkene mottok mest pant i Oslo i 2018:

1. Kolonial.no – 2,7 millioner (tar i mot pant ved levering av varer på døra)
2. OBS Alnabru – 1,7 millioner
3. Meny CC Vest – 1,24 millioner
4. Rema 1000 Lambertseter – 1,23 millioner
5. Meny Bryn – 1,1 millioner
6. Rema 1000 Torshov – 1,1 millioner
7. OBS Haugenstua – 1,07 millioner
8. Rema 1000 Kjelsås – 1,03 millioner
9. Meny Bjølsen – 0,98 millioner
10. Coop Prix Postgirobygget – 0,94 millioner

Meld deg på nyhetsbrev

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...