Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Bydel Nordre Aker stopper bruk av vaskefirma etter politirazzia

Bydel Nordre Aker har besluttet å ikke lenger vaske sine tjenestebileret i et bilvaskefirma i bydelen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA (ILLUSTRASJONSFOTO)

Bydel Nordre Aker har besluttet å stanse all sin bruk av et bilvask-firma med umiddelbar virkning. Prisene var oppsiktsvekkende lave.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.09.2015 kl 00:59

NORDRE AKER: – Årsaken er forhold som bydelen ble gjort kjent med etter en politirazzia i forrige uke, sier bydelsdirektør Øyvind Henriksen, i en pressemelding.

Reagerte ikke på lav pris

Bydelsdirektør Øyvind Henriksen i Bydel Nordre Aker. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Fra nyttår 2015 har bydelens tjenestebiler blitt vasket hos bilvask-firmaet som ligger i bydelen. Totalt 55 biler er blitt vasket én til to ganger, altså til sammen over 100 ganger. Dette har skjedd mot kvittering, og avtale om faktura i etterkant.

– Selv om det bl.a. ble sjekket mot Brønnøysundregistrene at firmaet var registrert i merverdiavgiftsregisteret, ble det ikke gjort en kritisk vurdering av den lave prisen på 200 kroner for innvendig og utvendig vask, opplyser Henriksen.

LES OGSÅ: Skal legge bedre tilrette for sykkel i nye Frysjabyen

Skjerper rutinene

– Vi tar derfor selvkritikk på dette og beklager. Som en større offentlig virksomhet med ansvar burde vi undersøkt ansatteforhold og arbeidsbetingelser bedre, særlig i en bransje hvor man er kjent med at det har vært problemer og lovbrudd, sier bydelsdirektøren.

Henriksen presiserer at han ikke er kjent med om det ble avdekket ulovlige forhold hos bilvaskefirmaet under politirazziaen. Avgjørelsen er tatt fordi bydelens rutiner for anskaffelser ikke ble fulgt.

Ved ordinære anskaffelser følger nemlig Bydel Nordre Aker anskaffelsesreglementet i Oslo kommune. Bydelen har i sin tiltaksplan for anskaffelser særlig løftet frem ivaretakelse av samfunnsansvaret. Det ble likevel ikke gjort i dette tilfellet.

– Nå har bydelen skjerpet inn sine rutiner for anskaffelser av mindre omfang for å sikre at denne type avtaler ikke gjøres igjen, sier bydelsdirektør Øyvind Henriksen.

– Har ikke fått pålegg etter razzia

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med daglig leder ved det aktuelle bilvaskfirmaet, og han bekrefter at det ble foretatt en razziaen i deres lokaler i forrige uke. Både Skatteetaten og Arbeidstilsynet skal ha vært til stede. Daglig leder sier til Nordre Aker Budstikke at de foreløpig ikke har fått noen pålegg eller anmerkninger etter besøket.

– Det var en internkontroll, noe vi opplever to-tre ganger i året. De uttalte at de var imponert over måten vi driver på, sier han, og understreker at firmaet er åpent og i normal drift.

Selskapet har ingen ytterliger kommentarer til at de nå mister Bydel Nordre Aker som kunde. De opplyser imidlertid at prisen på 200 kroner per vask var en kvantumsrabatt. Normalt tar selskapet 300 kroner for en tilsvarende vask. Daglig leder opplyser at bydelen er fakturert for jobben og at betaling er foretatt på normal måte.

Nordre Aker Budstikke har tirsdag flere ganger vært i kontakt med Oslo politidistrikt, som ledet razziaen mot bilvaskefirmaet, men foreløpig ikke fått svar på våre spørsmål.

NRK skriver tirsdag kveld at aksjonen mot bilvaskeriet i Nordre Aker avdekket bruk av flere ulovlig ansatte. Aksjonen ble ledet av førstebetjent Jan Kevin Brunvoll ved Utlendingsseksjonen i Oslo-politiet.

– 200 kroner for innvendig og utvendig vask. Det er for godt til å være sant, sier Brunvoll til NRK. Han mener det bør være et samfunnsansvar å ikke kjøpe tjenester der det er åpenbart at ting ikke foregår på lovlig måte, og at det samme gjelder for selskaper som leier ut lokaler til slike selskaper.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...