Nordre Aker Budstikke

Bydelen ber om møte med Vann- og avløpsetaten

Det er slike tunneler som skal lages i forbindelse med utvidelse av vannforsyningen. Disse bildene er fra VAV og tatt i et tilsvarende anlegg på Skullerud tidligere i år. Foto: Audun Sørsdal (VAV)

Sist torsdag presenterte beboerne ved Oset sine krav til Vann- og avløpsetaten i bydelsutvalget. Allerede tirsdag ble de innkalt til møte med bydel og politisk ledelse.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.05.2020 kl 16:34

KJELSÅS: Naboene til vannbehandlingsanlegget på Oset har ropt varsku for Vann- og avløpsetatens (VAV) omfattende anleggsplaner i forbindelse med at den nye reservedrikkevannskilden Holsfjorden skal være operativ fra 2028. For å koble vannet fra Holsfjorden, som skal føres til et nytt renseanlegg på Huseby, til det eksisterende Stamnettet i Oslo, skal det lages nye vanntunneler tvers gjennom byen – fra Trosterud, via Disen til det nye vannbehandlingsanlegget på Huseby. Denne skal tas ut med boremaskin.

I tillegg skal det lages en 3 kilometer lang tunnel mellom Oset og Disen for å koble den nye ledningen til renseanlegget på Oset. Denne tunnelen mener VAV at må sprenges, og steinmassene fra dette arbeidet ønsker VAV å ta ut på Oset. Naboene på Oset fykter dette vil påføre nabolaget mange år med rystelser, støy, støv og anleggstrafikk. Ulike utvidelser av Oset har de siste 17 årene ført til mer eller mindre kontinuerlige anleggsarbeid i nabolaget, påpeker de.

Nabolagsgruppe

Beboerne har samlet seg i en nabolagsgruppe, som også har startet en underskriftskampanje. I en kronikk i Nordre Aker Budstikke forteller en av naboene, Ida Døssland, om hvordan sprengning og støy har gjort familiens hus ubeboelig. De har ikke bodd hjemmet på 1,5 år, skriver Døssland, i kronikken.

14. mai stilte Døssland og naboene Berit Hedemann og Charlotte Knutsen i Åpen halvtime i bydelsutvalget (BU) i Nordre Aker. BU gjorde et vedtak som støtter beboernes krav om at det gjøres reelle vurderinger av alternativer til sprengning, og alternativer til masseutkjøring fra Oset, og at det er åpenhet i disse prosessene. De ønsker at kommunikasjonen mellom etaten og nabolaget blir bedre enn det de tidligere har opplevd, og at det iverksettes støv- og støyreduserende tiltak.

Har vært i møte

Allerede 19. mai ble beboeraksjonen invitert til et møte med bydelsadministrasjonen i Nordre Aker, der også lederen av bydelsutvalget, Bente M. Larsen (Ap), deltok.


– Vi opplever at bydelen forstår våre bekymringer og tar det på alvor, sier Erik K. Normann, som er nabo til Oset, og som også representerer Høyre i bydelsutvalget.

Som en konsekvens av møtet vil bydelen ta til orde for et felles møte mellom VAV, bydelen og naboene, for å etablere et kontaktpunkt med VAV tidlig i prosjektet, opplyser Normann.

I en sak i Nordre Aker Budstikke nylig , sa kommunikasjonsrådgiver Audun Sørsdal i VAV at etaten ønsker et møte med bydelen og med VAV tidlig i prosessen.

– For oss er det naturlig at denne dialogen starter når planprosessen legges ut, det vil si enten i slutten av juni eller tidlig på høsten 2020, skrev han. Les hele svaret fra Vann- og avløpsetaten under:

– Vi etterlyser en vurdering av fordeler og ulemper ved de ulike alternativene, og at det sees i en helhet, også når det gjelder massetransporten – kostnader, risiko, etc., sier Normann.


Beboeraksjonen er ikke fornøyd med at uttaket på Oset begrunnes i at transporten kan bruke eksisterende anleggsvei langs Maridalsvannet, for så å kjøres ut til Maridalsveien. De mener økt anleggstrafikk i dette området, som en følge av boligutbygging langs Frysjaveien og Maridalsveien også må tas med i vurderingen av helhetsbildet.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...