Nordre Aker Budstikke

Bydelen vil ha enveiskjøring her, men Bymiljøetaten sier nei

Det er trangt, mener bydelsutvalget, som ønsker enveiskjøring i Spikerveien (på bildet) og Tamburveien. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

I desember vedtok bydelsutvalget enveiskjøring i Tamburveien og Spikerveien. Men veimyndighetene synes ikke det er en god idé. – Det er vanlig at kjørende pleier å finne løsninger selv, skriver Bymiljøetaten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NYDALEN: På bakgrunn av innspill fra beboere i småhusområdene ved Tamburveien og Spikerveien, som ligger mellom trykkeritomta i Nydalen og jernbanen/Ringveien, vedtok bydelsutvalget (BU) i Nordre Aker å gjøre disse gatene enveiskjørt.

Henstillingen ble gjort i BU-møtet 14. desember 2017, og lød som følger:

«Bydel Nordre Aker ber om at Tamburveien/Spikerveien raskest mulig reguleres for enveiskjøring med kjøreretning fra Tamburveien til Spikerveien. Spesielt Spikerveien er så smal at det er vanskelig for biler å møtes, noe som oppleves som svært farlig for skolebarn og andre myke trafikanter.»

Spikerveien og Tamburveien. (Google Maps)

Bakgrunnen for vedtaket er at bydelen mener Tamburveien/Spikerveien er sterkt plaget med fremmedparkering på grunn av nærhet til Nydalen «der all parkering er avgiftsbelagt.»


Man vil unngå møtende biler dersom Spikerveien/Tamburveien enveiskjøres, mener bydelsutvalget. Dette er mulig uten at det går utover annen trafikkflyt ettersom Spikerveien/Tamburveien begge munner ut i Sandakerveien.

Av hensyn til venteplassen til bussene der bussene kjører inn på plassen fra Tamburveien, vil en enveiskjøring av Tamburveien-Spikerveien i retning fra Tamburveien være mest hensiktsmessig, ifølge BU.

Snuplassen for busser i Sandakerveien. Tamburveien går inn til høyre i bildet. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

LES OGSÅ: I Nydalen frykter de at elbiler og rimelig gjesteparkering vil ødelegge hensikten med beboerparkeringen

– De kjørende pleier finne løsninger selv

Bydelen er imidlertid ikke skiltmyndighet, det er det Oslo kommune ved Bymiljøetaten som er.


Like før jul kom svaret fra etaten, og der deler de ikke bydelsutvalgets syn på saken.

«Spikerveien og Tamburveien er boligveier med fartsgrense 30 km/t og lav trafikkmengde. På
boligveier som Spikerveien og Tamburveien er det ikke alltid plass for at biler kan passere
hverandre uhindret og det er vanlig at kjørende pleier å finne løsninger selv. Veiene består i hovedsak med eneboliger med mange inn- eller utkjøringer på begge sider av veibanen. Inn- og utkjørsler fungerer som naturlige møtelommer for trafikkavvikling,» skriver Bymiljøetaten (BYM) i sitt svar til Bydel Nordre Aker.

Etaten påpeker at enveisregulering vil kunne føre til økt hastighetsnivå, fordi tilgjengelig veibredde øker.

Tamburveien, i retning Sandakerveien. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

«BYM finner derfor ikke behov for å regulere enveiskjøring i Spikerveien og Tamburveien.
Beboerparkeringsordningen iverksettes i Spikerveien og Tamburveien juni 2018. Målet med beboerparkering er å gjøre det enklere for beboere i byen å finne parkeringsplass i offentlig gate. Det antas også at fremmedparkering vil reduseres som følge av at områdene blir avgiftsbelagt.»


NB! 14. desember gjorde bydelsutvalget noen endringer i områdene som får beboerparkering i 2018. Les alt om det her.

LES OGSÅ:

Se video! Er det Bambi på glattisen? Neida, her sklir elgen på rumpa over veien

Tre drept i Oslo-trafikken – én ble påkjørt av trikken

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...