Nordre Aker Budstikke

Bydelsutvalget bekymret for både organisert og uorganisert idrett ved Olympiatoppen

Fra mulighetsstudien for utbygging av toppidrettssenteret på Sogn. Foto: Illustrasjon/Dyre og Moen Arkitekter

Isbanen på Kringsjå kommer til å krympe, dersom planene om et nytt Toppidrettssenter blir slik Olympiatoppen vil. Det ønsker ikke bydelsutvalget i Nordre Aker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KRINGJSÅ/SOGNSVANN: Nordre Aker Budstikke har i flere artikler i høst satt fokus på Olympiatoppens planer om å bygge ut et nytt nasjonalt toppidrettssenter. Bakgrunnen er at kapasitet ved dagens toppidrettssenter er «sprengt» og at bygget fremstår mer og mer uhensiktsmessig i forhold til idrettens behov og den tekniske utviklingen.

Planene inneholder også en utvidelse av hotellet på stedet. Norges Idrettshøgskole fattet i september vedtak om at de stiller sin tomt, med skøytebanen, til disposisjon for utbyggingsplanene til Toppidrettssenteret og Olympiatoppen.

Bystyrepolitiker Odd Einar Dørum (V), lokalpolitiker May-Brith Døssland (V) og nestleder i Ullevål Bandy, Erik Sauar, ved bandybanen på Sogn, som blir mindre hvis Olympiatoppen får det som den ønsker i utbyggingen av Toppidrettssenteret. Foto: Kristin Tufte Haga

Det er ikke bare Ullevål Bandy som har meninger om den planlagte utbyggingen av toppidrettssenteret går på bekostning av en 11'er-isbane. I Plan- og bygningsetatens saksinnsyn kommer det frem at det er flere idrettsklubber i bydelen og i andre bydeler som protesterer på utbyggingen og faren for en mindre bane på Sogn:

– Mulighetsstudien skal få frem behovene til de ulike interessene. Men det står ikke ett ord om de tusenvis av idrettsutøverne i Nordre Aker som bruker idrettsanlegget og skøytebanen regelmessig og vil miste sin idrett hvis banen forsvinner, eller reduseres til en tredjedel. I selve behovsanalysen står det - absurd nok under «Identifiserte Behovskonflikter: Ingen.» Flere tusen idrettsutøvere ble beskrevet som: «Ingen», sa blant Erik Sauar, nestleder i Ullevål Bandy, til Nordre Aker Budstikke i november.


17. desember uttalte bydelsutvalget i Nordre Aker seg om planene. I det enstemmige vedtaket sier BU:

«Nordre Aker bydel i Oslo ønsker å sikre den uorganiserte og organiserte idrettens skøyte- og bandybane i dagens størrelse ved Sognsvann og at staten kun bidrar til å finansiere utbyggingsløsninger for Olympiatoppen der toppidretten kommer i tillegg til – og ikke istedenfor Osloidretten.»

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...