Nordre Aker Budstikke

Bydelsutvalget mener Tåsenhjemmet fortsatt er for stort

FORSLAG: Illustrasjon av nye Tåsenhjemmet, sett fra Pastor Fangens vei. Illustrasjon: Omsorgsbygg Oslo KF

Bydelsutvalget er enig med naboene til Tåsenhjemmet om at planene er for massive, og ber om mer avstand til omkringliggende boliger, og lavere høyder, når tomta nå skal omreguleres.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.09.2019 kl 12:09

TÅSEN: Naboene protesterte mot omfanget av det foreslåtte nye Tåsenhjemmet, da Omsorgsbygg lanserte planene i 2017. Oslo kommune ga Omsorgsbygg rammetillatelse og dispensasjon fra reguleringsplanen. En klage til Fylkesmannen i 2018 ga medhold, og arbeidet stanset. Fylkesmannen mente nemlig at prosjektets 14.000 kvadrameter, er for mye – reguleringsplanen gir kun adgang til 8000 kvadratmeter. Fylkesmannen mener også at grøntarealene er for små. Det til tross for at det i planene sto at kvaliteten på utearealene skulle økes.

Det er bakgrunnen for at Omsorgsbygg nå søker omregulering av eiendommen, slik at sykehjemmet kan bygges slik det er planlagt. Nordre Aker Budstikke skrev nylig om forslaget, som ligger ute til høring via Plan- og bygningsetatens nettsider, med høringsfrist 23. september 2019.

Les mer om planene i saken fra august.

Naboer misfornøyde

I bydelsutvalgsmøtet 5. september stilte flere naboer til Tåsenhjemmet opp i åpen halvtime, og presenterte deres syn på prosjektet.

I møtereferatet fra BU er naboene Anne Kitsgård og Jo Eidet sitert på at de mener Tåsenhjemmet blir for høyt og omfattende, og at de viste til at PBE ikke tillot en så høy utnyttelse på Voldsløkka skole (ungdomsskolen som skal bygges i Uelands gate 85).


De sa at det fremdeles ikke er gode svar på hvorfor sykehjemmet må være så stort (130 plasser). De mener man med forslaget mister en gjennomgående sti som er viktig og sikker skolevei til Berg skole. De pekte også på lysforurensning fra sykehjemmet.

Nytt Tåsenhjem sett i fugleperspektiv. Nordre Tåsen gård øverst i bildet. Illustrasjon: Omsorgsbygg Oslo KF.

Bydelsutvalget

Bydelsutvalget vedtok 5. september en høringsuttalelse til detaljereguleringen. De er enige med naboene om at bygningsvolumet er for massivt, og at det må reduseres av hensyn til omkringliggende boliger. De enstemmige vedtaket lyder:

«Bydel Nordre Aker opprettholder uttalelsen (Bydelsutvalget 21.03.2019, BU-sak 52/19) avgitt til oppstartsmøtet der man spesielt ba om at man ser på utformingen og volumet på de to tverrfløyene. Bydelen ser at dette er delvis imøtekommet gjennom reduksjon av det nordre tverrvolumet som bidrar til at utearealet i nord nå har blitt tilnærmet like stort som tidligere. Det er fremdeles behov for å se på en reduksjon/ avtrapping av det søndre tverrvolumet for å redusere avstand og volum mot naboer i Pastor Fangens vei. Foreslått utbygging er for høy i forhold til omkringliggende boliger. Bydelsutvalget mener at utnyttelsesgraden for prosjektet ikke skal overskride det PBE har lagt til grunn for tilsvarende tomter i området.

Bydelen registrerer at trafikkanalyser indikerer at det ikke vil bli en vesentlig trafikkøkning i området som følge av utbyggingen og at det derfor ikke vil være behov for spesielle tiltak. Bydelen vil allikevel fremholde at det bør gjøres en gjennomgang av trafikksikkerheten med spesiell vekt på skolebarn og andre myke trafikanter for Vinkelveien, Østhellinga og Pastor Fangens vei. Bydelen ber om at det vurderes en bedre parkeringsdekning for prosjektet sett i lys av at sykehjemmet er byomfattende.»


I tillegg ble det vedtatt en merknad fra Høyre, som fikk tilslutning fra ni av 15 representanter (4 fra Høyre, 1 fra Frp, 2 fra Venstre og 2 fra Ap):

«Høyre vil understreke at utelukkende å satse på at besøkende i alle aldre skal benytte sykkel, er helt urealistisk og må revurderes.»

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...