Nordre Aker Budstikke

Bydelsutvalget: Uheldig med permanent barneskole på Engebråten

Engebråten skole. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

En permanent barneskole for området som utbygges på Brekke og Kjelsås, må legges til «Frysja», mener bydelsutvalget, som er skeptisk til ønsket om å få også en barneskole inn på Engebråten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ENGEBRÅTEN: Tiltakshaver Undervisningsbygg Oslo KF varslet tidligere i mai oppstart av planarbeid for Engebråten skole, Neptunveien 28, 24, samt deler av tilliggende eiendommer.

I korte trekk ønsker Undervisningsbygg å utvide ungdomsskolen til 8 parallellklasser og bygge 4-parallell barneskole med flerbrukshall. Engebråten barnehage, som ligger innenfor planområdet, skal beholdes.

Det er mulig å sende inn innspill til planarbeidet innen 22. mai. Nordre Aker Budstikke omtalte planarbeidet, og hva Undervisningsbygg ønsker deg på Engebråten, i en sak 5. mai.

Bydelsutvalget

14. mai sto saken på bydelspolitikernes kart. Bydelsutvalget (BU) har tidligere vært klare på at Engebråten må kunne utvides til en 10-parallell ungdomsskole. BU ønsker også flere tilbud til Engebråten: I sin høringsuttalelse i april til Behovsplan for idrett og friluftsliv uttalte BU at det bør jobbes for å en svømmehall på Engebråten, samt flerbrukshall eller basishall.


Dette er også i tråd med føringer Plan- og bygningsetaten har gitt, der de i 2018 anbefalte at Undervisningsbygg undersøker muligheter for å legge til for eksempel svømmehall, basishall eller eventuelt andre kommunale behov.

Når Undervisningsbygg nå vil legge til rette for en 4-parallell barneskole i tillegg til en 8-parallell ungdomsskole, har Bydel Nordre Aker flere spørsmål. Bydelen mener blant annet det er uklart om barneskolen er tenkt som en permanent skole, eller om den skal avlaste området frem til en ny skole i Frysjaveien er klar. Oslo kommune kjøpte en tomt til skoleformål i Frysjaveien 31, men dyre, eksisterende leieavtaler har gjort at det foreløpig ikke er satt noe tidspunkt for ferdigstillelse av skolen.

Bydelen mener det er bekymringsfullt dersom man legger opp til to store permanente skoler på Engebråten. Det er også bekymringsfullt dersom man vurderer å ikke bygge ny skole i Frysjaveien i det denne skolen er tiltenkt en sentral funksjon i utviklingen av Brekke som boområde.

Planområdets avgrensning.

Bydelsutvalgets høringsinnspill til oppstart av planarbeidet for Engebråten skole, ble derfor dette:


Bydelen ønsker at videre planarbeid for Engebråten må ta utgangspunkt i følgende momenter:

  • 1. Engebråten må kunne utvides til en U10-skole når behovet tilsier det.
  • 2. Midlertidig barneskole (B2) kan legges til Engebråten dersom den senere kan benyttes til utvidelse av ungdomsskolen. Det vil være uheldig å plassere en permanent B4-skole på samme område som ungdomsskolen.
  • 3. Permanent barneskole for området (Frysja/Kjelsås) må legges til Frysja. Barneskole på Frysja er også et viktig element i utviklingen av Frysja som et fullverdig og attraktivt boområde med gode livskvaliteter for en bredt sammensatt befolkning.
  • 4. Ekstra arealer på Engebråten må utnyttes for bruk til øket hallkapasitet (flerbrukshall/ basishall), svømmehall (inkl. varmtvannsbasseng) og styrking av kulturtilbudet i bydelen. Hallene må samlokaliseres og tilrettelegges for bruk både i og utenfor skoletid, bl.a. gjennom bedre kantine- og garderobemuligheter.

Bydelen viser for øvrig til uttalelse datert 05.11.2018 som ble avgitt til oppstartsmøte i saken.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...