Nordre Aker Budstikke

Byens eldste historielag inviterer til jubileumsfest

Historielaget Grefsen-Kjelsås-Nydalen: Her ved styremedlem Anne-Gurin Garvik, nestleder Stein Øberg, kasserer Astrid Voksø og leder Tore Faller. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Historielaget Grefsen-Kjelsås-Nydalen fyller 40 år, og inviterer i den anledning til stor feiring på Svetter'n, Grefsen og Disen velhus, i oktober.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.10.2019 kl 15:59

GREFSEN: Historielaget Grefsen-Kjelsås-Nydalen er hovedstadens eldste og største historielag, ifølge laget selv, og i 2019 markerer de 40-årsjubileum.

Det går selvfølgelg ikke upåaktet hen, og historielaget inviterer hele nabolaget til stor jubileumsfest lørdag 26. oktober i Svetter'n – Grefsen og Disen velhus i Kjelsåsveien 18.

Startet på Svetter'n

Og valget av Svetter'n er ikke tilfeldig, det var nemlig her historielaget ble stiftet i 1979, ifølge leder Tore Faller.

Og lurer du på hvorfor det staselige velhuset blir kalt for Svetter'n? Det har vi skrevet om i denne saken!

– I storsalen serverer historielaget gratis gjærbakst, saft og kaffe som kan nytes mens du hilser på andre nysgjerrige og studerer gamle bilder og kart. Kom gjerne med spørsmål og kommentarer til de nye lokalhistoriske kartene som er under arbeid med tydelige grender mellom gårdene og dermed områdenavn, inviterer Faller.


Og har du noen gamle fotoalbum liggende?

– Da kan du legge igjen navn og adresse og bli kontaktet for «utlån» til digital kopiering, legger han til.

Programmet

Fra scenen serveres korte innslag, både musikalske og i kåseriform.

– Vi får besøk av Garderobefosilene, Kor 21 og sikkert flere lokale ildsjeler, sier Faller.

Programmet ser foreløpig slik ut:

  • Kl. 11-12: Velkommen, jubileumshilsener.
  • Kl. 12-13: Historisk tilbakeblikk, historielagets rolle og betydning sett fra ulike ståsteder.
  • Kl. 13-14: Framtidas historielag: nye digitale muligheter. Introduksjon er og demonstrasjoner ved Nasjonalbiblioteket, Kartverket og Minner.no.
  • Kl. 14-15: Ungdommens time: presentasjoner av tiltak for ungdom. Grefsenkollen-guide Simen Østgaard Pettersen har fått midler fra Landslaget for lokalhistorie til «Lokalhistorie i skolesekken», slik at en god del skoleklasser har vært med ham på tur. – Elever fra Disen skole fortelle mer om turen med Grefsenkollen-losen, som du kan lese om her!

– Du kan komme og gå som det passer. På veien hjem kan du få med ettidsriktig praktisk minne. Hva det er? Kom, se og opplev! frister Tore Faller.

Og dersom du selv ønsker å bidra under feiringen, eller har tips og spørsmål, kan Historielagets nestleder Stein Øberg kontaktes på 93217436 eller på e-post.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...