Nordre Aker Budstikke

Bygger lagånd og skaper nye «moreller»

9. klasse ledet an, foran de nye 8. klassingene. Foto: Marit Jensen

Onsdag ble de nye 8. klassingene på Morellbakken tatt imot med dans i skolegården.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.08.2018 kl 13:55

GREFSEN: Helt fra skolestart og til høstferien går nye elever på Morellbakken skole gjennom «morellen» – der de to første ukene innebærer en annerledes timeplan. Hensikten er å bygge lagånd, få nye venner og gjøre ting sammen, slik at elevene kan bli ekte «moreller» – betegnelsen elevene på Morellbakken skole har gitt seg selv.

Det var elevrådet som foreslo at 9. klassingene, som er faddere for de nye elevene, skulle danse i skolegården sammen med 8. klassingene – de nye «morellene».

9. klassingene, pluss en knippe 10. klassejenter ledet an dansen. Foto: Marit Jensen

– Elevrådet kom med forslaget før ferien. I forrige uke, under lærernes planlegging, presenterte de ideen med et ti minutters innlegg. Det er så flott når initiativet kommer fra elevene selv, og selvfølgelig ville vi gjennomføre det, sier Marit Jensen, assisterende rektor på Morellbakken skole.

9. klassingene syntes ideen var topp, og en fin anledning til å gjøre noe sammen med fadderbarna sine. I skolegården danset de Bli med-dansen, og til og med en gruppe jenter fra 10. klasse deltok i dansen.


Hele 8. trinn danset med 9. klassingene i skolegården onsdag morgen. Foto: Marit Jensen

Utover i uka skjer det mer spennende for de nye 8. klassingene. Fredag skal de nye morellene og alle de voksne på skolen - kontaktlærere, vaktmester og de som jobber i administrasjonen - til Voldsløkka for å leke, spille og grille. Alt for å bli mer sammensveiset og kjent før det nye skoleåret virkelig setter i gang.

– «Morellen» avsluttes med oppsetningen Vi på Morellen uka før høstferien, sier Jensen.

Introprogrammet har Morellbakken skole kjørt i fem år, og med stor suksess, ifølge Jensen.

– Vi har intervjuet elever etter at de er ferdige med skolegangen på Morellbakken, og de snakker om "før og etter «morellen»". Dette er et viktig forebyggende arbeid, som bidrar til et godt skolemiljø.


9. og 10. klassinger ledet an Bli med-dansen Foto: Marit Jensen

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...