Nordre Aker Budstikke

Bymiljøetaten ber om innspill til trafikksikring, bydelen sender lista fra i fjor

Kryssoppstramming og gangfelt i Nils Lauritssøns vei ved John Colletts allé ble utført i høst, etter innspill som strakstiltak fra Bydel Nordre Aker i fjor høst. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Bymiljøetaten har bedt om nye innspill til strakstiltak på skoleveiene. Bydelspolitikerne var ikke tilfreds med antallet tiltak som ble prioritert i 2020.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDRE AKER: I sak i bydelsutvalget i Nordre Aker, 5. november, går det frem at Bymiljøetaten har bedt om nye innspill til trafikksikkerhetstiltak langs veiene, som kan utføres som «strakstiltak».

Dette ble også gjort i fjor, og Bydel Nordre Aker meldte inn denne oversikten, etter å ha fått innspill blant annet fra FAU-ene ved bydelens skoler. Bymiljøetaten landet på å prioritere disse tiltakene i Nordre Aker i2020. Bydelspolitikerne syntes ikke tilbakemeldingen var helt god nok.

– Altfor få av innmeldte strakstiltak er planlagt iverksatt av Bymiljøetaten, dette må vi også følge opp, sa Julie Myhre Barkenæs (MDG), leder for bydelens Miljø-, plan- og samferdselskomité i sommer.

Helhetlig vurdering

I henvendelsen Bydel Nordre Aker å har fått fra Bymiljøetaten, skriver de blant annet:

«Bymiljøetaten arbeider kontinuerlig med å gjøre veinettet best mulig med tanke på trafikksikkerhet, fremkommelighet og miljø for alle trafikantgrupper, og med et særlig fokus på de som går og sykler. Blant annet utfører vi årlig mange mindre fysiske trafikksikkerhetstiltak for å ivareta skoleveiene, som for eksempel kryssoppstramminger og fartshumper. Bydelene sitter på verdifull lokalkunnskap om trafikkforhold og utfordringer. I fjor ba vi bydelen samle innspill fra skoler/FAU og innbyggere, og sende oss konkrete forslag til mindre trafikksikkerhetstiltak på skoleveier. Vi ber med dette om innspill også i år.»


Det står også at Bymiljøetaten vil gjøre en helhetlig vurdering av bydelenes forslag og andre innkomne forslag og oppdrag, og prioritere ut fra tekniske og økonomiske rammer gitt i krav og budsjett. Det bes om maksimalt 15 prioriterte og konkrete tiltak.

Vedtaket

Spesialkonsulent i Bydel Nordre Aker, Bent Gether-Rønning sier til Nordre Aker Budstikke at bydelen oppfatter at sikkerheten for skolebarn blir et naturlig hovedfokusområde. Fordi svarfristen til Bymiljøetaten er allerede 20. november, blir det ikke tid til å gjennomføre en tilsvarende runde med innspill som i fjor.

Bydelsutvalget vedtok derfor dette 5. november:

«Bydelsdirektøren gis fullmakt til å utforme en liste med trafikksikringstiltak basert på innspill gjort i 2019 og nye innspill fra beboere som har kommet inn i løpet av 2020. Listen oversendes til MPS og AU før innsendelse ved fristens utløp.»

Gether-Rønning sier videre til Nordre Aker Budstikke at de nå samler alle innspillene som har kommet gjennom året, det vil ikke være anledning til å levere flere innspill fra beboere på tiltak nå.


Da Bymiljøetaten tidligere i år svarte ut lista fra i fjor over hvilke tiltak de ønsket å gjennomføre i 2020, sendte bydelen en henvendelse til etaten, der de blant annet skrev: «Bydel Nordre Aker ser at det fremdeles er mange punkter på innsendt liste over tiltak som ikke har kommet med på liste for strakstiltak fra BYM og ber om en tilbakemelding fra BYM på hvordan disse kan håndteres gjennom andre tiltakspakker.»

Se hele lista fra i fjor, her.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...