Nordre Aker Budstikke

Bymiljøetaten bøtela lovlig parkerte biler

Flere bilister fikk i vinter en slik gul lapp på bilen etter tur til Grefsenkollen. Foto: Christian Fredrik Borg (Illustrasjonsfoto)

Rundt ti bilister ble bøtelagt en populær utfartsdag tidligere i år ved Grefsenkollen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

GREFSENKOLLEN: – Søndag 14. februar var en søndag med betydelig utfart, og rutinemessig ble det foretatt kontroll blant annet på Grefsenkollen, der bussen ofte har problemer på sin søndagsrute, sier seksjonssjef for Bypatruljen i Bymiljøetaten, Atle Rønning, til Nordre Aker Budstikke.

Han opplyser at mange biler sto innenfor området som er skiltet med forbud mot parkering innenfor sonen.

– På grunn av vinterforhold, der naturlige avgrensninger ikke er synlige på grunn av snø, ble det ilagt ti gebyr på biler som sto utenfor det området som det oppfattes at aktuell skiltforskrift er ment å gjelde, fortsetter Rønning.

Bilene var parkert ved Grefsenkollen restaurant.

Etter det Nordre Aker Budstikke erfarer, skal bilene ha vært parkert utenfor asfaltkanten.

Har tatt grep

I et brev som Nordre Aker Budstikke har fått tilgang til, skriver Bymiljøetaten:

«Vi har i dag tatt saken opp med alle saksbehandlere på juridisk avdeling og kommet frem til at området utenfor den asfalterte snuplassen for buss og markerte parkeringsplasser, er å anse som utenfor sonen med parkeringsforbud.»

Bymiljøetaten har fått klager fra flere av bilistene som ble bøtelagt.

– Alle de ti gebyrene blir rutinemessig frafalt og bileierne får tilbakebetalt pengene. For å gjøre skillelinjene tydeligere har Bymiljøetaten vært i kontakt med Grefsenkollen (restaurant, journ. anm.), og det vil bli gjort fysiske tiltak som tydeliggjør skillelinjene som er vanskeligere å oppfatte under vinterforhold, sier han.


Lederen til bybetjenten som skrev ut gebyrene og hans overordene, er begge informert slik at etaten i fremtiden skal unngå å ilegge parkeringsgebyr på tilsvarende parkering.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...