Nordre Aker Budstikke

Laget turvei gjennom hagen til Eva:

«Bymiljøetaten har dessverre oversett at gangveien ligger på privateiendom»

Ganske stille på den nye turveien tidlig tirsdag formiddag, men Eva Laugen forteller at i «rushen», morgen og ettermiddag, og i helgene er det en helt annen trafikk. Veien ble også brøytet i vinter, og det står sandbeholder langs veien. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Når skal vi få tilbake hagen vår? Lurer beboerne på.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.05.2018 kl 07:42

KORSVOLL: Det gamle rødmalte huset, med seks boenheter og en bolig til på eiendommen, ligger idyllisk til like i nærheten av Akerselva, og utgjør sameiet i Frysjaveien 25.

I forbindelse med at flere Korsvollelever ikke fikk plass på Nordberg ungdomsskole, så ble det laget en bred gangvei fra Frysjaveien og ned til Akerselva, der brua går over mot Engebråten. Denne gangveien går forbi boligene i Frysjaveien 25, og gangveien ligger på kommunal grunn.

Turveien går nedover til elva, fra der Eva Laugen står på bilde, rundt 30 meter inne på tomten til boligsameiet i Frysjaveien 25, som omfatter det røde huset og det hvite huset, seks boenheter i førstnevnte. Eva forteller at det tidligere var bringebærbusker og annen vegetasjon, der Bymiljøetaten har gravd og lagt ny turvei/gangvei. Foto: PRIVAT

En gangvei til

Men, i tillegg laget Bymiljøetaten også en bred gangvei med lys, på nedsiden av Frysjaveien 25, også fra gammelt av med navn Svensenga. I tillegg plasserte etaten gangveien, rundt 30 meter av den, inne på eiendommen og i hagen til sameiet på nevnte adresse. Altså på privat grunn.

LES OGSÅ: – Vi skal spare på vannet i varmen, burde ikke kommunen gå foran som godt eksempel?


Lokalavisa møter en av beboerne på adressen, Eva Laugen. Hun forteller:

– Det har tidligere vært en sti på nedsiden her, som en konsekvens av at mange har brukt denne som en snarvei ned til Akerselva. Ved etablering av veien - med rundt 30 meter på vår eiendom - har Bymiljøetaten blant annet gravd opp bringebærbusker og annen vegetasjon som tidligere skjermet vår uteplass for innsyn. Så nå er hele vår hage og uteplass eksponert for en jevn trafikk av gående og syklende på denne nye gangveien.

Den nye tur- og gangveien, rundt 30 meter av veien går på eiendommen til boligsameiet i Frysjaveien 25.

Hun fortsetter:

– Vi har også opplevd hele skoleklasser som tar seg til rette på vår trampoline i hagen. Vi ønsker jo ikke en turvei gjennom hagen vår. Vi er selvfølgelig også opptatt av trygg skolevei for barna som skal til Engebråten skole, men den andre nye gangveien, direkte fra Frysjaveien og ned mot elva er jo noen få meter unna, så det hadde vel holdt med den?


Dette er den andre nye gangveien som ble laget i fjor, den går direkte fra Frysjaveien og ned til Akerselva, og går på kommunal grunn. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Når tilbakestilles hagen?

– Sameiet var i møte med etaten i november om saken, men Bymiljøetaten startet gravingen før de var i kontakt med oss. Etter dette møtet i november, har vi bedt om at det ikke gjøres noe før vi er enige, men Bymiljøetaten har likevel ferdigstilt veien, og i hele vinter i tillegg brøytet veien, til tross for våre oppfordringer om å innstille alt arbeid. Jeg har også kontaktet etaten mange ganger, men når sjelden frem.

– Vi har nå et jevnt tråkk av folk gjennom vår hage, på en ulovlig etablert vei. Bymiljøetaten har jo innrømmet at det er gjort en feil, men når skal vi få tilbake hagen vår i samme stand som tidligere? Vårt alternativ er nå å sperre veien på egenhånd og kontakte advokat for å få etaten til å tilbakeføre hagen vår så raskt som mulig.

Nordre Aker Budstikke har fått tilgang til korrespondansen i denne saken, og i februar 2018 skriver prosjektleder i Bymiljøetaten blant annet følgende:

Bymiljøetaten (BYM) fikk bestilling fra byrådsavdelingen for miljø og samferdsel, og bystyret
bevilget midler til å sikre skoleveier mellom Korsvoll og Engebråten, som kom i revidert
budsjett i slutten av juni.


Tiltakene måtte være ferdigstilt innen skolestart 21. august 2017. I forbindelse med flytting av skolegrenser mellom Korsvoll og Engebråten skole, var stien mellom Frysjaveien og broen anbefalt som skolevei. For å bedre brukernes trygg-/sikkerhet både sommer og vinter oppgraderte BYM denne gangforbindelsen. BYM har dessverre oversett at rundt 30 meter av den gangveien ligger på privateiendom (tilhører Frysjaveien 25).

BYM beklager de ulempene som dette medfølger og ser i ettertid at vi burde tatt kontakt med sameiet under planlegging.

Det er uheldig at BYM ikke har kommet til enighet med Sameiet i Frysjaveien 25, noe vi sterkt
ønsker da vi mener at denne stien er et godt alternativ for skolebarna.

Etter ønske fra Sameiet i Frysjaveien 25 vil BYM tilbakestille gangveien til den stand det var så fort været tillater dette.

Gangveien med belysning som ligger på kommunal grunn mellom Frysjaveien 25 og broen skal imidlertid opprettholdes.


BYM må imidlertid informere skolene, Utdanningsetaten og Byrådsavdelingen for miljø og
samferdsel om situasjonene.

Skriver altså Bymiljøetaten til beboerne i sameiet.

Det har også vært diskusjon om lys som er satt opp langs nevnte gangvei, på nedsiden av Frysjaveien 25.

I mai 2018 svarer Bymiljøetaten følgende:

Belysningsarmaturen som sto på deres tomt, er flyttet etter deres ønske. Vi vil ikke endre de øvrige armaturene i området, da vi ikke ønsker en markant avskjerming av lyset utenfor gangsonen. Armaturene belyser en sone i gangbane med strø lys ned i grøftene, dette for å skape en trygghetsfølelse for brukerne.

Vil tillater oss også å minne om bakgrunn for behovet for belysning er å lage en trygg
skolevei for barn. Dette som følge av endret skolegrensen for inntaksområde for Korsvoll og
Engebråten skoler. Håper at dere kan akseptere de tiltakene vi nå utfører på belysningen.
BYM skal tilbakestille gangveien til den stand det var. Det innebærer også at beplanting
tilbakeføres slik det var før BYMs arbeid startet.

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med Bymiljøetaten i anledning saken, men har ikke ennå lykkes i å motta svar. Blant annet spør lokalavisa om når beboerne kan forvente at hagen deres skal bli satt tilbake i den stand den var, før arbeidene med gangveien startet.

Lokalavisa har også spurt om hva som eventuelt skjer med det gjenværende turveistrekket, etter at hagen til Frysjaveien 25 er satt tilbake til tidligere stand, og om det eventuelt skal opparbeides en nytt turveistrekke lenger ned mot elva, og på kommunal grunn på nedsiden av Frysjaveien 25.

Nordre Aker Budstikke følger saken.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke følger saken.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...