Nordre Aker Budstikke

Bymiljøetaten om hageelgen: Den er uvanlig tolerant overfor mennesker

Hageelgen foreviget i Ullevål Hageby, forrige helg. Foto: TROND SMEDSRUD

Men elger er store dyr, og du skal ha respekt, minner Bymiljøetaten om, og forteller om hvordan det gikk med forrige vinters hageelg.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.03.2019 kl 06:57

ULLEVÅL: Nordre Aker Budstikke har flere ganger fortalt om hagebyelgen, sist forrige helg, hvor den dukket opp i Ullevål Hageby - les hele saken her.

Tirsdag kveld skriver også Bymiljøetaten om elgen på egen facebookside:

- Det er uvanlig at en elg slår seg til ro over flere uker så langt ned i byen, men det som lokker er særlig knopper og kvister på frukttrærne, og at det er mindre snø her enn i Marka, står det.

I tillegg ramser Bymiljøetaten opp tips om hvordan du skal forholde deg til elgen, også etter at flere beboere i området har vært i kontakt med Bymiljøetaten og Politiet for å informere om dyret og spørre om hvordan de skal forholde seg til elgen - les mer her.

Snakk med barna

- Dette er en god anledning til å snakke med barna om hvordan de bør oppføre seg overfor skogens konge. Kunnskapen kan barna kan ta med seg videre dersom de skulle møte en elg uten at foreldrene er til stede. Elgen trenger mye ro for å tygge drøv og fordøye den tungt fordøyelige plantekosten. På dagtid ligger den gjerne stille i et fredelig hjørne av en hage, mens den er mer aktiv om natta, skriver Bymiljøetaten.


Denne videoen er fra Tåsen Hageby, hvor elgen blant annet ble foreviget siste helgen i februar:

Leservideo fra Tåsen/Ullevål.

- Uvanlig tolerant

I tillegg minnes om at elger er store dyr, og man skal ha respekt:

- Bymiljøetaten har fulgt med på elgen - den er uvanlig tolerant overfor mennesker, skriver Bymiljøetaten, og at de så langt ikke har fått meldinger om at elgen har opptrådt aggressivt.

- Ved ett tilfelle gjorde den riktig nok et lite utfall mot en person som sto og filmet. Vi vurderer ikke denne situasjonen som et reelt angrep, men snarere at elgen ville markere seg og skape seg et rom for å kunne passere fotografen. Denne typen atferd er imidlertid et klart signal fra elgen om at man har kommet for nær, og da må man trekke seg unna. Det samme gjelder hvis elgen legger ørene bakover eller tramper i bakken.

Tilbake til skogen

Det fortelles også om samme tilfelle forrige vinter, da fant elgen tilbake til skogen på egenhånd.

- Vi håper elgen på Ullevål gjør det samme ganske snart. Inntil dette skjer følger vi situasjonen tett og ber om at folk tar hensyn.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...