Nordre Aker Budstikke

Bymiljøetaten tok skikkelig snøaffære

Dette var et annerledes fortau i Kjelsåsveien, enn dagen før. Og plass til flere enn ett barn i bredden. Foto: PRIVAT

Mange hørte nok måkebilene i natt, blant annet har Kjelsåsveien har fått en «makeover».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.01.2018 kl 11:11

NORDRE AKER: Tirsdag fortalte en mor om hvordan hun opplever skoleveien til ungene, langs Kjelsåsveien til Disen skole: Mye snø, glatt og dårlig måking.

«At ikke skoleveiene prioriteres, er for meg helt ubegripelig. Store deler av fortauet er dekket med snø, fortauet heller mot kjørebanen, det er glatt, og det er skoleveien til ungene våre.»

HER KAN DU LESE HELE KOMMENTAREN.

Sånn så det ut på venstre sider oppover Kjelsåsveien, tirsdag. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA/ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Nedprioritering

Richard Kongsteien i kommunikasjonsavdelingen i Bymiljøetaten, svarte følgende til Nordre Aker Budstikke etter at kommentaren ble lagt ut:


– Med snøfallet som har kommet den siste uka, så er det en del strekninger der vi har måttet nedprioritere den ene siden av fortauet. Øverste del av Kjelsåsveien er en av disse. Der prioriterer vi å holde fortauet på den ene siden av veien snøfritt, og legger snø på den andre siden. Forutsetninger er at det er gode og trygge krysningspunkt i hver ende av den «stengte» delen av strekningen.

Men fortauet på andre siden av Kjelsåsveien så ikke så veldig mye bedre ut tirsdag morgen, da Nordre Aker Budstikke var innom. Og veldig langt fra snøfritt.

Det var heller ingen skilt eller lignende som opplyste om at noen av fortauene var «stengte» strekninger.

LES OGSÅ: DEBATT: «Mangelfull snørydding i Oslo»

Det ble måkt natt til onsdag, ihvertfall i Kjelsåsveien. Foto: PRIVAT

Måkt på onsdag

Men mange hørte nok måkebilene i natt. Onsdag morgen kunne også skolebarna med foreldre juble, ihvertfall de som skulle til Disen skole langs Kjelsåsveien. Bymiljøetaten har tatt skikkelig snøtak.

– Det er bedre måkt nå enn på lenge. Det heier vi på. Men samtidig så ligger det fortsatt mye snø i mange andre gater i området, og snøhaugene i kryssene er fortsatt store rundt omkring, sier Marte Bergersen Zierfuss, som også skrev kommentaren fra tirsdag, om nedsnødde fortauer.

Jobber 24/7

Bymiljøetaten kommenterer onsdag formiddag:

– Ja, vi jobber på høygir. Vi brøyter og freser og kjører bort snø hele døgnet. Og hyggelig med litt skryt også, takk for det!


LES OGSÅ:

DEBATT: «Det er på tide at byrådet tenker mer på sikkerhet mot fall og skader, enn på sykkelveier»

Psykologen til ungdommen: – Gi litt mer faen!

Nå sperrer de denne snarveien

Busser sklir av veien, og folk går på ski til jobb. Er det snøkaos eller vinteridyll?


Joda, vi vet at vi skal måke frem søppelkassene, men… Det hjelper lite å være flink når det ser slik ut etter brøytebilen

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...