Nordre Aker Budstikke

Bymiljøetaten vil endre fartsgrensen i Maridalen

Det er på en kortere strekning forbi Skjerven gård Bymiljøetaten storslått redusert hastighet. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (arkivfoto)

Bymiljøetaten vil fremme et forslag om å sette ned fartsgrensen på en kortere strekning av den trafikkerte Maridalsveien.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.01.2021 kl 08:02

MARIDALEN: Strekningen er mellom 150 og 200 meter lang og ligger ved Skjerven gård langs Maridalsveien. Grunnen er at gården blir kategorisert som en rideskole, ifølge Bymiljøetaten. Forslaget innebærer redusert fartsgrense fra 60 km/t til 40 km/t.

– Trafikksikkerhetsseksjonen gjør årlig en helhetlig, faglig vurdering av trafikksikkerhetstiltak og gjør prioriteringer innenfor rammene av krav, føringer og budsjett. I første omgang er det strekninger med mange barn som ferdes daglig og viktige skoleveier med behov for tiltak som prioriteres, skriver spesialkonsulent trafikksikkerhet i Bymiljøetaten, Avan Naoman, i en e-post til Nordre Aker Budstikke.

Det vil imidlertid ta tid før fartsgrensen blir satt ned - om det blir en realitet. Sannsynligvis vil det skje i forbindelse med arbeidet med utvidet veiskulder mellom Brekke og Hammeren. Arbeidet er planlagt ferdigstilt våren 2025.

– Skjerven gård er med i vår liste over ønskede tiltak, men siden rideskolen er sesongdrevet må det dessverre nedprioriteres til fordel for tiltak ved permanente, helårsdrevne skoler og med mer trafikk.

Ingen andre forslag

Det er Bymiljøetaten som tar den endelige beslutningen.

– Forslag om endret fartsgrense sendes ut på høring til berørte instanser, og endelig vedtak fattes etter høringsrunden, forklarer Naoman.

Det er ved Skjerven gård Bymiljøetaten anbefaler å sette ned fartsgrensen.

– Hvorfor har ikke forslaget kommet tidligere?


– Det kommer inn mange ønsker om tiltak rundt om i byen, og vi vurderer tiltak fortløpende. Grunnet stor saksmengde har dette tiltaket ikke vært vurdert tidligere, svarer Naoman.

Bymiljøetaten opplyser at det ikke foreligger andre forslag om lavere hastighet i Maridalen fra deres side.

– Kan skille mellom liv og død

Nordre Aker Budstikke har fått tilgang til flere brev fra brukere av Maridalen som etterspør tiltak. Blant annet foreslås det å lage fartshumper ved Skjerven gård. Det avslår Bymiljøetaten.

«Fartsdempende tiltak er gode tiltak på veier med fartsgrense 50 km/t eller lavere. Maridalsveien ved Skjerven gård er således ikke en ideell strekning å anlegge fartsdempende tiltak på», skriver Bymiljøetaten.

Etaten understreker at Maridalsveien er en kommunal vei og viktig utrykningstrase. Det gjør anlegg med fartsdempende tiltak utfordrende, mener de.


«Utrykningskjøretøy må til eksempel senke farten ned til gangfart ved passering av humper, og større kjøretøy som brannbiler bruker vesentlig lengre tid på å komme opp i fart igjen. Dette medfører lengre utrykningstid, og i en akuttfase kan sekunder skille mellom liv og død.»

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...