Nordre Aker Budstikke

Varter opp med gratis sykkeloverhaling og service til beboerne

Nikolay Næss og Ian Luck fra Paahjul sykkelverksted. Foto: Kristin Tufte Haga

Stor-Oslo Eiendom bygger videre i Frysjaveien, men for de som allerede har flyttet inn: – Helt fantastisk å kunne levere sykkelen her mellom to møter - på hjemmekontor, sier Bergljot Fuhr Lunde.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.04.2021 kl 13:51

BREKKE: Torsdag denne uka inviterte Stor-Oslo Eiendom, utbygger i Frysjaveien i samarbeid med OBOS, til gratis sykkelverksted for beboerne på første byggetrinn i Frysjaparken, og som allerede har flyttet inn i de nye leilighetene. Sykkelreperatørene var fra Kirkens Bymisjon, Paahjul, og som også holder til med eget verksted i Dronning Eufemias gate i sentrum:

– Vi har flere samarbeid med Kirkens Bymisjon, også om sykkelverksted. Vi flyttet verkstedet opp til Frysjaveien, og inviterte beboerne til gratis sykkelreperasjon og våroverhaling - eventuelle deler må sykkeleieren betale selv, forteller prosjektleder i Stor-Oslo Eiendom AS, Kristoffer Sandstad Hansen.

– Fantastisk!

En av de som kastet seg over tilbudet er Bergljot Fuhr Lunde:

Bergljot Fuhr Lunde er storfornøyd med tilbudet om gratis sykkelverksted. Foto: Kristin Tufte Haga

– Helt fantastisk å kunne levere sykkelen her mellom to møter - på hjemmekontor. Jeg sykler ellers mye, også til jobb, under normale omstendigheter og ikke pandemi, forteller Bergljot.


– Dette er en gammel vanlig sykkel, men den fungerer. Det jeg ønsker at de kan hjelpe meg med nå er en generell våroverhaling av sykkelen. Så varsler de når den er klar til henting, sier en takknemlig Bergljot.

Paahjul

Ian Luck og Nikolay Næss fra Paahjul - på femte året - forteller at de også lærer opp blant annet tidligere rusmisbrukere til å bli sykkelreparatører i regi av Kirkens Bymisjon. Luck og Næss regner med at de rekker over rundt 30 sykler på en dag i Frysjaveien - både el-sykler og vanlige sykler.

– Vi skifter blant annet bremseklosser hvis det trengs, skifter slanger, sjekker luft og eventuelt andre småreparasjoner under servicen, forteller de.

Nå er det også stor pågang på verkstedet i Dronning Eumfemias gate:

– Nå er det nok rundt tre ukers ventetid på en overhaling og reparasjon av sykkelen. En slik behandling med vask på verkstedet i sentrum, koster rundt 900 kroner, sier Luck.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...