Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Byråden vil fremskynde sykkeltrase i Grefsenveien

Det sykles mest i Nordre Aker. - Selv i påvente av «nye» Storokrysset, går det kanskje likevel å starte arbeidene med sykkeltrasé i Grefsenveien, ifølge Guri Melby (V). Men det er på annen idrettsarena det "kribler i beina" til byråden.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.10.2014 kl 14:45

NORDRE AKER: Forrige fredag dro byråden ut på befaring i Nordre Aker, nummer tre ut av alle bydelene.

- Viktig å også se selv områdene som er relevante for videre behandling i byrådsavdelingen for miljø- og samferdsel, understreker byråd Guri Melby (V).

Blant annet sto Sogn Bad på agendaen, ny bademelding og lokalisering av nytt bad også i Oslo vest er på trappene. I tillegg var også byråden innom forskjellige veiløsninger, byutvikling i Frysjaveien og ikke minst sykkelløsninger. Sammen med Grunerløkka, St. hanshaugen og Frogner bydel, har Nordre Aker bydel størst sykkelandel i Oslo.

Les også: Mandag besøkte Statsministeren Korsvoll skole

Lytter til bydelen

- De forskjellige bydelene har ulike sykkelutfordringer. Nordre Aker har selv utarbeidet en sykkelstrategi for bydelen, og de innspillene vil vi ta med i byens videre sykkelplanlegging og http://www.byradsavdeling-for-miljo-og-samferdsel.oslo.kommune.no/om_oss/sykkelprosjektet/">Sykkelprosjektet, sier Melby.

Blant annet sykkeltrasé i Grefsenveien (se oversikt over bydelens sykkelinnspill i faktaboks lenger ned i saken).

Les også: Lørdag: Kjelsåstrikken på skinner igjen

- Grefsen skal på sikt omgjøres til miljøgate, men venter på nytt Storokryss. Men kanskje det likevel går å sette i gang arbeidet med sykkeltraseen i Grefsenveien så raskt som mulig? Det er i hvert fall noe vi skal undersøke nærmere, sier byråden.

Plan klar til jul

Kommende masseutbygging i Frysjaveien var også verdt et områdebesøk.

- Veldig spennende det som skal skje der, og ikke minst viktig med den helhetlige planleggingen. Før jul så regner vi med at plan- og bygningsetaten har en veiledende plan klar, sier Melby.

Men det var spesielt ett besøk i bydelen, som byråden vil skryte litt ekstra av.

Et eksempel til etterfølgelse

- Jeg blir ikke minst glad når jeg ser kunstgressløsninger som den på Grefsen Stadion, Kjelsås Fotballs hjemmearena. Et kjempespennende prosjekt med miljøvennlig og kostnadsbesparende jordvarme-løsning. Første ut i Oslo, og virkelig et eksempel til etterfølgelse for andre klubber, oppfordrer byråden.

Finanseringen av kunstgresset har vært noe støtte fra kommunen, men også stor andel selvfinansiering.

- I tillegg imponerende med mye annet IL'et har fått til, ikke minst også hallen på selve stadion. Jeg blir virkelig imponert når jeg møter slike entusiastiske idrettsklubber!

Byråden vil gjerne komme tilbake og se hvordan kunstgresset med jordvarme fungerer i kulda.

"Kribler i beina"

Byråden avslører at hun selv har vært en ivrig fotballspiller, og at det «kribler i beina» når hun kommer ut på kunstgresset.

- He, he. Ja, jeg spilte til jeg var 19, i Orkla IL. Jeg blir nesten misunnelig når jeg ser alle de flotte banene dagens unge har å spille på, sånn var det ikke der jeg spilte, forteller byråden.

Hvilken rolle på banen?

- Den morsomste - offensiv midtbane!

 

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...