Nordre Aker Budstikke

Bystyret godtar kostnadssprekk i reservevannsaken

Utsikt over Holsfjorden fra Svangstrand i Sylling i Lier. Fra Holsfjorden i kommunene Hole og Lier skal det bygges en 19 kilometer lang råvannstunnel til Huseby vest i Oslo. Foto: Marianne Løvland / NTB

Et enstemmig bystyre godtok onsdag den nye prislappen på 17,7 milliarder kroner for ny reservevannforsyning til Oslo.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.06.2021 kl 20:40

OSLO: Det vil si at bystyret aksepterer kostnadssprekken på 5,2 milliarder kroner, skriver NRK.

Det var denne overskridelsen som førte til mistillitsforslaget mot Lan Marie Berg og som gjorde at byrådet gikk av onsdag ettermiddag.

Bystyret i Oslo vedtok samtidig å se på om deler av ekstraregningen kan dekkes på andre måter enn av innbyggerne gjennom vannavgiften. Den nye vannforsyningen gjør at avgiften vil øke med 1750 kroner i snitt per husstand i 2028. Kostnadssprekken utgjør 361 kroner av dette.

Opposisjonen var sterkt kritisk til kostnadssprekken og den manglende informasjonen om denne, og ga uttrykk for dette i bystyredebatten. Det ble også fremmet et forslag om å starte et parallelt løp om å utrede mulighetene for å rense saltvann til drikkevann. Dette forslaget falt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...