Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Captain Radio med lengsel etter kosmos

ENDA MER VERDENSROM: Captain Radio har gått fra engelske til norske tekster og er enda mer inspirert av verdensrommet, skogen og barndom på den kommende plata. F.v. Bjørn Marius Kristiansen, Nils Martin Haugfoss, Kjetil Grundetjern og Anders Nilsen. Foto: Foto: Trine Solberg

Captain Radio har gått fra engelsk til hedmarksdialekt og er i gang med å lage nye Captain Radios første plate. Om skog, barndom og verdensrommet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.08.2013 kl 16:11

PARKTEATERET: "On Your Left, Eart" var bandets første plate, bygd på det vokalist, gitarist og låtskriver Bjørn Marius Kristiansen hadde starta på da Captain Radio var hans soloprosjekt fram til 2009. 

Nå er hele bandet, som videre består av trommis Nils Martin Haugfos, bassist Kjetil Grundetjern og gitarist Anders Nilsen, med fra starten av og det fører selvsagt til bred idémyldring. 

- Det musikalske er jo alle våre interesser blanda. Det er et såpass kollektivt geskjeft at vi klarer ikke spore låtene tilbake til noen spesielle inspirasjonskilder, forteller Bjørn Marius. 

Dittoslo.no møter ham og resten av bandet på Parkteateret etter en heftig konsert, blant annet med et helt parti gjort kun på improvisasjon. 

- Det er sjeldent at vi spiller akkurat det samme fra konsert til konsert, forteller Anders. 

HØR OG STEM PÅ CAPTAIN RADIO I BANDWAGON HER

Fra engelsk til Hedmarksdialekt

Tekstene til Captain Radio bærer serpreg til de tusen, kretsende rundt de tre temaene barndom, verdensrommet og skogen, hvilket Bandwagon-låtene "Månen" og "Bak et Rotvelt" er klare eksempler.

- Månen er jo den låta folk flest vet om og kan. Den gir forskjellig mening hver gang jeg hører den og jeg synes det er en veldig spennende tekst, sier Bjørn Marius. 

"Bak et rotvelt" innehar en av tekstene som er spesielt inspirert av dikteren Hans Børli, som sammen med Jim Morisson nevnes som en stor inspirasjonskilde. 

- Et møte mellom skinnbukse og mariusgenser, kaller Anders det.  

At det skulle synges på dialekt denne gangen, fant de ut etter å ha funnet ut at de hadde en kollektiv interesse for svenske band som sang på svensk. 

- Vi begynte å oversette noen av låtene og fant ut at det ble ganske bra, forteller Bjørn Marius.

- Alle ordene og setningene ble mye sterkere. Det betyr mye mer. På engelsk kan du si hva du vil og komme unna med det fordi det er så langt unna hjemme. 

DITTOSLO INVITERER TIL GRATISKONSERT LES MER HER

Video om lengselen mot verdensrommet

Videoen til "Månen"er spilt inn i Ekserserhuset i Kristiansand, en gammel gymsal fra 1805. Tre dager hadde de til rådighet hvorav to av dem gikk med til rigging og den siste til innspilling.

Det hele skjedde i regi av Adrien Le Gall.

- Det er den beste musikkvideoen jeg har sett. Jeg tror det er den aller feteste visuelle opplevelsen jeg har hatt, sier Bjørn Marius om bandets debut-video. 

Handlingen foregår delvis i øvingslokalet og delvis i det som kan sies å være bandets andre hjem, verdensrommet. 

- Det er en sånn barnslig lengsel mot verdensrommet der. Så sånn sett så fanga Adrien hele essensen av Captain Radio. 

SE VIDEOEN TIL "MÅNEN" HER

- Verdens feteste band

Det er mye musikk i livene til Captain Radios medlemmer. Alle enten er eller studerer for å bli musikklærere. 

De møttes på musikkstudiet på Universitetet i Agder, mye takket være John Frusciante, som Kjetil og Bjørn Marius hadde en felles forkjærlighet for. 

Så gikk altså Captain Radio fra å være et soloprosjekt til å bli et band og det har siden bare gått én vei.

- Jeg synes vi er verdens feteste band. Jeg er veldig glad for å få spille i favorittbandet mitt. Det er litt inn å si at man ikke bryr seg, men jeg har veldig lyst til at flest mulig skal høre musikken vår og få glede ut av det. 

HØR ALLE BANDWAGON-LÅTENE OG STEM PÅ DIN FAVORITT HER

LES OGSÅ: Langt mer enn en skatepark

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...