Nordre Aker Budstikke

Christian Filberg har fått Gardemedaljen

Christian Filberg leder 3. Gardekompani under en tattoo i New Zealand. Opptredenen ble sett av over 265.000 mennesker. Foto: Marthe Brendefur/Forsvaret

Christian Filberg fra Grefsen har blitt tildelt Gardemedaljen i bronse for sin innsats gjennom flere år i Hans Majestet Kongens Garde.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.03.2018 kl 10:44

GREFSEN: Han har blant annet gått i front for de verdenskjente musikk –og drillgardistene i en årrekke.

Det var gardesjef oberstløytnant Geir Pettersen som overrakte medaljen, foran soldater, kollegaer og inviterte gjester, melder HMK Garden i en pressemelding.

Filberg mottar Gardemedaljen av gardesjef Geir Pettersen. Foto: Fride Sørensen/Forsvaret

I sin tale sa gardesjef Pettersen blant annet dette:

– Gardemedaljen i bronse tildeles befal, gardister og sivile for tjenesteiver ut over det vanlige. Kandidaten har blant annet utmerket seg med lederegenskaper, besluttsomhet, nøysomhet, nøyaktighet og grundighet i sine gjøremål. Christian Filberg har 10 år bak seg i 3. Gardekompani som administrasjonsoffiser, musikktroppssjef, Gardetambur og kompanisersjant. Filberg kjennetegnes som en særdeles pliktoppfyllende befalingsmann. Han har fremstått som et eksempel til etterfølgelse, både for soldater og befal. Filbergs kunnskap og pedagogiske evner har gjennom flere år lagt grunnlaget for 3. Gardekompanis prestasjoner. Filberg har også lagt ned møysommelig arbeid i utviklingen av kompaniets utdanningsprogram innenfor musikk og drill. Filberg har i sine funksjoner samarbeidet med svært mange aktører.


Gjennom alle hans representasjonsoppdrag har Christian Filberg representert Hans Majestet Kongens Garde på en særdeles god måte, skriver HMK Garden.

LES OGSÅ:

Da den eldre mannen ikke betalte, tok butikken grep for å møte personer med demens på en bedre måte

Enormt lerret, varme i setene og 14 helt nye saler: Norges største kinosenter, med Imax, har åpnet

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...