Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Condio-film fylte Colosseum

Høy glamfaktor for ungdommenes filmdebut

Er det fest, så er det fest: Lekre premiérekanapéer hører med.

Café Condio slo på stortromma da ungdommenes egen film ble vist for første gang.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.01.2014 kl 11:37

MAJORSTUEN: - Vi fyller storsalen på Colosseum! Storsalen!

Senterleder Yasir Islam stråler av stolthet. Tirsdag kunne han og ungdommene på Café Condio endelig se resultatet av fire dagers intenst arbeid foran og bak kamera i fjor høst.

Kortfilmen «Løsninger» er et samarbeid mellom Oslo Røde Kors og en rekke bydeler og tiltak for ungdom, handler om fire ungdommer med ulik bakgrunn som har ulike utfordringer i hverdagen. Hensikten er å senke terskelen for å snakke om psykiske problemer, og vise at man aldri renger å være alene om å takle det som er vanskelig.

Les også: Oslo-jenter er mest deprimerte

Gode bivirkninger

17 år gamle Kristian Varmo Andresen fra Majorstuen var filmens produksjonsassistent, og dagens konferansier.

- Filmen forteller at det alltid er folk rundt en som kan hjelpe til. Jeg er selv en av dem som går bort til folk hvis jeg ser at de er alene sier han.

Ieva Jagminaite fra Skillebekk spiller en av hovedrollene, og er enig med konferansieren:

- Folk kan kjenne seg igjen i rollene, og få et bilde av hvor viktig en ungdomsklubb kan være, sier hun. Og legger til:

- Rollen min er et speilbilde av sånn jeg var før. Løsningene for meg var de samme som de er for henne.

Les også: Akutt frivillig-mangel på Condio

Rart å spille

Ikke alle var like komfortable foran kamera. Christian Enrique Varvik spiller en annen av hovedrollene, og syntes det var vanskelig å slappe av.

- Det å skulle gjøre ting mens en masse folk sto rundt og fulgte med... Det var litt pinlig, sier han.

Likevel er også han godt fornøyd med filmen, og prosessen bak.

- Den ble bedre enn jeg trodde. Og jeg har lært mye om film. Og det er først nå at jeg har blitt bevisst på hvor mye forskjellig man kan slite med selv om vi virker like på utsiden, sier han.

Les også: Nå betyr trening alt for Anders (18)

Leken prosess

Regissør Christian K. Norvalls i filmkollektivet Folkefiender er imponert over ungdommenes innsats:

- Jeg likte tanken på å jobbe med unge, entusiastiske folk. Ungdommene har formet rollene med utgangspunkt i sitt eget liv. Det har gjort prosessen mer intuitiv og spennende enn det kan være å jobbe med etablerte skuespillere, forteller regissøren.

Se hele filmen på YouTube her

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...