Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Lyn-spalten:

Cupskrell på Bislett?

Erik Botheim har vært viktig for Lyn siden han debuterte på A-laget i fjor. Kan han bli avgjørende i cupen mot Tromsø også? Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

– Et Tromsø-lag som til daglig trener og spiller kamper på et raskt og jevnt kunstgress, vil fort kunne få problemer med en treg og ujevn gressmatte, som kanskje er det nærmeste vi kommer åker innenfor Ring 2, skriver Dan Noam Winer i årets første Lyn-spalte.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.04.2016 kl 13:18

Etter to innledende runder mot henholdsvis Konnerud og Svelvik, gjorde Lyn seg fortjent til en plass i årets NM. I kveld venter et av årets store høydepunkt når Tippeligalaget Tromsø gjester Bislett. Alle vet at «køppen» av ulike årsaker blir svært viktig for oss i år, og i denne spalten skal vi se nærmere på hvorfor det blir Lyn som kan løfte armene i været og ta seg videre til 2. ordinære runde av årets NM.

Flere, undertegnede inkludert, hadde store forhåpninger inn mot årets to første tellende kamper. Vi var forholdsvis sikre på at dette skulle bli plankekjøring og kalassifre, men derimot innhentet hverdagen oss fort. Kampene skulle til tross for overlegen kontroll i banespillet, vise seg å bli noen reale tålmodighetsprøver. I dag er derimot situasjonen en annen, og vi vil nok neppe se et Tromsø-lag som ligger med 10 spillere innenfor egen 16-meter.

Bastionen håper Lyn er sterkest mot Tromsø. Her ved Thomas Nordeng i Bastionen-styret. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

Vi kommer fra en sterk 4-0 seier borte på Manglerud, mens Tromsø imponerte stort i en tøff hjemmekamp mot Godset. Tromsø spiller i Tippeligaen, vi i 3. divisjon. I kveld legger vi det til side, for i kveld er det cup. Da er det mann mot mann, vi mot dem og kun den beste der og da går videre.

Kampen og kampbildet vil nok bli noe annet enn vi har vært vant med i det siste. Tromsø ønsker nok å spille rollen vi har hatt de siste kampene, et ballførende lag som presser motstanderen lavt. Selv om Tromsø trolig vil være det styrende laget er det ingen grunn til fortvilelse. Derimot er fordelen ved dette at det vil åpne seg store rom på deres banehalvdel, som vi med klokskap, råskap og fart kan nyte store fordeler av. Det er vi helt sikre på at Tresor og Mikkis vil utnytte.

I motsetning til «hjemmekampen» mot Svelvik, spilles denne matchen på vår egentlige hjemmebane, Bislett. Dette kan vise seg være en stor fordel og faktor som til slutt kan vise seg å bli meget avgjørende. Et Tromsø-lag som til daglig trener og spiller kamper på et raskt og jevnt kunstgress, vil fort kunne få problemer med en treg og ujevn gressmatte, som kanskje er det nærmeste vi kommer åker innenfor Ring 2. Selv om banen er lik for begge lag er Lyns store fordel at de er godt kjent med underlaget Bislett har å by på, og vet hvordan det best fungerer å spille ball der.

Til slutt den største og viktigste grunnen til at Lyn kommer til å ta seg videre. Bastionen. Det er ikke mange andre lag som kan skilte med en supportergruppe som den Lyn har. Få, om ingen andre supportere støtter laget sitt like bra i tykt, om ikke bedre i tynt. Vi skaper gåsehud, god stemning og gir gutta guts og energi til å ta enda et helhjertet løp. I kveld skal vi møte mannsterke opp og fylle Store Stå. Vi skal være tungen på vektskålen som fører oss et skritt nærmere Ullevål!

LES OGSÅ: Trekker Lyn flere tilskuere mot Tromsø på Bislett onsdag enn VIF greier mot Tromsø på Ullevaal til søndag?

Bortsett fra Tromsø-kampen, skjer det svært mye for de med hjertet i Lyn denne uken. Først og fremst har vi og Lyn sparket i gang Lyn-uka med god hjelp av Nordre Aker Budstikke. Dette går ut på å vise og spre Lyn-farger i gatene og på nett hele uken. Konkurannse og mer info finner du på www.bastionen.no. Og på lørdag inviterer Lyn igjen til fest på Bislett. Da står naborival Korsvoll på motsatt side, og vil prøve å hindre Lyn fra å hente sin første hjemmeseier i serien.

Ta med deg familie og venner, dette er to kamper du ikke vil gå glipp av! Vi sees på Bislett i kveld senest 18.00!

Enn så lenge – Lyn for alltid, alt for Oslo!

Dan Noam Winer
Bastionen-styret

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...