Nordre Aker Budstikke

Da det ble dyrere å passere lot flere bilen stå

Foto: FJELLINJEN

Totalt antall passeringer gjennom bomringen er redusert etter at tids- og miljødifferensierte takster ble innført i bomringen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.11.2017 kl 12:31

OSLO: Oktober er første hele måned med rushtidsavgift i Oslo, og det foreløpige tallmaterialet viser en nedgang i passeringer i bomstasjonene i timene med ekstra avgift mellom klokken 06.30 og 9.00. Det rapporterer Fjellinjen.

Tallene er hentet ut fra passeringer i bomstasjonene i Oslo og Bærum i hele oktober, og er sammenliknet med oktober 2016 og september 2017.

Nøkkeltall:

  • Totalvolum for passeringene i Oslo og Bærum viser en nedgang på 4,5%, sammenliknet med oktober 2016 gjennom morgentimene (rushtidsavgift på morgenen).
  • Totalvolum for passeringene i Oslo og Bærum viser en nedgang på 4,4%, sammenliknet med oktober 2016 for hele måneden.
  • Totalvolum viser en økning i trafikken i halvtimen mellom 6 og 6.30 på 6,4%, og en reduksjon på 5,3 % i timene med rushtidsavgift mellom kl 06.30 og 09.00.

Fordeling sammenliknet med september 2017:


Fordeling på drivstoffgruppene bensin, diesel og nullutslipp (el- og hydrogen) er målt for hele døgnet. Tallene viser en nedgang i dieselkjøretøy fra 47,9 til 47,2% i Oslo og 47,5% til 47% i Bærum. Passeringer med elbiler øker fra 12,5 til 13,5% i Oslo og fra 13,9 % til 14,5 % i Bærum.

Tallene viser at trenden med nedgang i andel diesel- og bensinbiler og økning i andel elbiler fortsetter uten store utslag i oktober.

Bakgrunn om nye takster i Oslo

De nye takstene er fordelt inn etter miljøklasser og drivstofftyper. Takstene i bomringen i Bærum justeres kun etter alminnelig prisstigning.

Skiltene viser høyeste takst i hver takstgruppe, diesel for kjøretøy under 3,5 tonn og Euro 1-5 for kjøretøy over 3,5 tonn. Grunnen til at skiltene viser kun to dyreste takstene er både av hensyn til trafikksikkerhet, lesbarhet for bilistene og hensynet til omgivelsene på veikanten.

Fjellinjen vet hvilket drivstoff kundene bruker, så alle får riktig pris basert på informasjon hentet ut fra motorvognregisteret.


Utenlandske kunder må registrere seg med drivstoff eller miljøklasse for å unngå dyreste takst.

Hvor mye koster kjøreturen deg? Nå kan du taste inn reisen din og få opp hvor mye du må ut med i bompenger, i Fjellinjens bompengekalkulator.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...