Nordre Aker Budstikke

Da er sesongpremieren unnagjort - nesten 100 barn deltok

Ida Berge Gjellestad og Selja Marie Boldingh Debernard var flinke til å følge smittevernsinstruksjonene: Ikke berøre postskjermene med fingrene. Foto: Nydalens Skiklub

Det skal være moro, du skal lære kart, og løpe.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.04.2021 kl 21:13

NYDALEN: Norges største o-klubb, Nydalens Skiklub, er kanskje mest kjent for to ting. Det ene er sin sterke og brede elitestall der Mesternes Mester-deltager Anne Margrethe Hausken Nordberg og den ferske skøyteverdensmesteren Ragne Wiklund er de to mest kjente frontfigurene. Det andre er kanskje det populære folkehelsetilbud Stolpejakten Oslo Nord man arrangerer med nesten 30.000 aktive stolpejegere i 2020. Men o-klubben tilbyr i tillegg mye annet og grunnlaget for det meste er barn og unge med interesse for og kunnskap om kart og kompass, skriver klubben i pressemelding.

– Onsdag setter vi i gang med klubbens populære tilbud «Løp & Lek» for bydelens 8 – 12-åringer for de som er interessert i lære seg kart og orientering, kan klubbens ungdomsleder Nicole Ragvin fortelle.

Alfred Teig valgte å ta post 37 nedenfra Foto: Nydalens Skiklub

På spørsmål om dette er et opplegg for de som sikter seg inn på å bli verdensmestere som Hausken eller Wiklund, kan Ragvin avkrefte dette:

– Slettes ikke, som navnet på vårt opplæringstilbud indikerer har vi et opplegg som bruker lekfull pedagogikk for å lære karttegn og ulike triks og knep for å finne poster i skogen. Noen av barna velger etter vårens Løp og lek å prøve seg i nybegynnerløyper på riktige o-løp, mens andre foretrekker å gå turorientering med sine foreldre.


Ylva Smidt Nikolaisen og Vera Skotheim Elfving la seg liksågodt på postedetaljen, stor stein. Foto: Nydalens Skiklub

Sesongpremiere

Onsdag 7. april klokken 18.00 er sesongpremiere for årets Løp & Lek ved sandvolleyballbanen ved Sagadammen. Så fortsetter det hver onsdag fram til sommerferien på ulike steder i skogkanten mellom Sognsvann, Maridalen og Kjelsås, dette for å få prøvd seg på ulike kart og skogsområder.

Med mange ledere på plass tilbys skreddersydde opplegg tilpasset ulike nivåer; fra 8-åringer som ikke har kunnskap om kart og kompass fra før, til 12-åringer som kanskje har prøvd seg på orientering i noen år. I starten er det likevel viktig at foreldre er med og hjelper til. Felles for alle er at kartkunnskap skal læres og utvikles på lekfulle måter.

– Vi legger opp aktiviteten i henhold til Oslo kommune sine smittevernregler. Dette er selvfølgelig utfordrende for både trenere og deltagere, men vi synes det er riktig og viktig å tilby aktivitet for barna innenfor de muligheter som tillates. Heldigvis er orientering i utgangspunktet en relativt «koronavennlig» idrett, avslutter Ragvin.

Det ettermeldes at veldig mange barn var med på sesongens første «Løp & Lek»-oppstart, fra Brekke, onsdag 7. april:


– 90 barn løp og lekte inn kartkunnskapene ved Brekke i kveld, melder klubben.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...