Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Da Eva (62) trodde hun gikk vinteren i møte uten bil, ringte lokalavisen

Hedres med Ildsjelbilen for å stå på for andre

Eva S. Andresen med Fredrik Eckhoff, Heidi J. Larsen og Thomas Ekeberg. Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Da det så ut til at hun måtte gå vinteren i møte uten bil, fikk Eva Siren Andresen en telefon fra lokalavisen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

SKØYEN/FROGNER: - Hørte jeg riktig? Er det virkelig sant?

Eva Siren Andresen (62), frivillig på Frogner seniorsenter, trodde knapt sine egne ører da hun fikk beskjed om at lokalavisen, Møller Bil Skøyen og CC Vest har kåret henne til vinner av Ildsjelbilen.

Datakurs og kultur

Prisen, der en lokal ildsjel får disponere en bil, en VW E-up, gratis i tre måneder, har så langt i år gått til leder og initiativtaker i Bygdø IL, Einar Kjerschow, og 18 år gamle Philipp Wendler som har drevet iPad-opplæring for eldre på Vinderen frivillighetssentral i tre år.

ILDSJELBILEN: Slik ser den ut, bilen som lokalavisen Ullern Avis Akersposten/Nordre Aker Budstikke/dittOslo, Møller Bil Skøyen og CC Vest har delt ut til lokale ildsjeler i bydelene i Oslo vest i 2014. (Foto: Karl Andreas Kjelstrup)

Nå har turen kommet til Eva S. Andresen. De siste fem årene har hun jobbet frivillig på Frogner seniorsenter. Der har hun holdt datakurs og sitter i kulturgruppa. Med 23 års fartstid som førstekonsulent i NAV, hjelper hun brukerne med søknader og klager. Hun er støttekontakt, og har tidligere vært telefonvakt for Kirkens S.O.S.

Det er Evas datter som nominerte sin mor til Ildsjelbilen.

«Jeg er stolt over at hun står på og deler sin kunnskap og har omsorg for andre» skriver Christine Maud Lund.

Trengte ny bil

Eva er plaget med leddgikt, og er derfor avhengig av bil i hverdagen. Nå har hennes egen bil nådd en anselig alder, og trenger utskifting. Eva har med gru sett på å gå en vinter i møte uten fungerende bil.

Men så ringte lokalavisen.

- Vi synes det er veldig hyggelig å kunne hjelpe deg, og sette pris på den innsatsen du gjør for samfunnet rundt deg. Takken for frivillig arbeid blir ofte glemt, sier salgskonsulent Thomas Ekeberg hos Møller Bil på Skøyen.

På flyttefot

Der har bilforretningen ligget siden 1956.

- Jeg husker at det alltid har vært bilforretning her, sier Andresen.

Men nå er bilforhandleren på flyttefot.

- Nå har vi blitt for store for lokalene. Tenk deg hvordan bilene så ut 1956. Nå er de både lengre og bredere, sier Ekeberg. Møller Bil flytter nemlig i januar til større, splitter nye lokaler ved siden av CC Vest på Lilleaker.

- Det har vært veldig hyggelig å hedre lokale Ildsjeler gjennom lokalavisene Ullern Avis/Akersposten, Nordre Aker Budstikke og dittOslo i de vestlige bydelene, sammen med aktører som Møller Bil og CC Vest, sier redaktør Fredrik Eckhoff. Han ønsker Eva S. Andresen lykke til med vinteren i Ildsjelbilen.

Les om de tidligere vinnerne av ildsjelbilen her!

 

LES MER OM FRIVILLIGHET HOS LOKALAVISENE:

Fotografen: - Å være frivillig er den mest meningsfulle jobben jeg har

Amerikaner jobber firvillig i Oslo under World Cup

Utslitt trebarnsmor fikk frivillig bestemor

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...