Nordre Aker Budstikke

Da landbruksministeren kom på lunsj

Ikke hver dag landbruksministeren kommer på lunsj på Kjelsås. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) og direktør Randi Flesland fra Forbrukerrådet, kom til Kjelsås for å snakke med de gamle om mat.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.05.2017 kl 08:55

KJELSÅS: Heller ikke hver dag man blir ønsket velkommen til lunsj av landbruksministeren, ved Myrer bo- og servicesenter. Ministeren sto på trappa og tok i mot de eldre hjemmeboende, som var blitt hentet til Myrer i regi av bydelen.

Eller Babette dagsenter, som spisetilbudet til eldre hjemmeboende heter, i bygget ved Myrerjordet på Kjelsås.

Forbrukerrådets direktør Randi Flesland var også på besøk til Babette denne torsdagen, og sammen med landbruksminister Jon Georg Dale lanserer de konkurransen Gylne Måltidsøyeblikk.

Forbrukerrådets direktør Randi Flesland var også med på besøket ved Myrer Bo- og servicesenter. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Sykehjemsmat og matordninger for hjemmeboende

Det er tredje året konkurransen blir arrangert.


– Konkurransen skal øke bevisstheten om maten og måltidenes betydning for eldre. I år utvides konkurransen fra å kun dreie seg om sykehjemsmat, til også å inkludere varierte matordninger for eldre hjemmeboende, ifølge informasjon fra Landbruks- og matdepartementet - her kan du lese mer om konkurransen.

– Konkurransen er et virkemiddel for å bidra til at eldre får servert personlig tilpassede måltider av høy kvalitet hver dag. Måltidet skal være et av dagens høydepunkt, og målet med årets konkurranse er å skape mer engasjement rundt måltidene, sier landbruksministeren selv på egen nettside.

Statsråd Dale og Flesland spiste lunsj sammen med fem hjemmeboende ved Babette, som er engasjerte i matomsorg for eldre.

Det ble også snakket om de eldres synspunkter, ønsker og tanker om matleveringsordninger.

LES OGSÅ: Superkokken testen maten til de gamle. Hva han synes? Se video i saken.


Bydelsutvalgsleder Per Henry Christiansen (H) - til høyre - var også tilstede under lunsjen torsdag med blant annet landbruksminister Jon Georg Dale i midten og direktør i Forbrukerrådet, Randi Flesland til venstre. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Retthjem.no

I tillegg ble Rett hjem-appen presentert. Hjlpepleierne hjelper eldre å bestille mat hjem gjennom et nettbrett. Det skal også være mulig for de eldre å ringe å bestille selv.

Bydelsutvalgsleder Per Henry Christiansen (H) var også tilstede under lunsjen. Han ønsket velkommen til alle gjestene, og så sitt snitt til også å fortelle landbruksministeren om alle de flotte resultatene på de forskjellige brukerundersøkelsene i Nordre Aker.

Det var en fin tone rundt bordet, og fleipen sitter løst blant de faste gjestene.

Blant annet ble det servert kremet kyllingsuppe.

150 millioner måltider

Mattilbudet til de eldre skal styrkes.

– Tall fra SSB viser at dersom man skal opprettholde dagens tilbud i 2050, krever dette at det blir produsert over 150 millioner offentlige måltider årlig. Det er derfor viktig å identifisere gode matordninger for eldre, informerer Landbruks- og matdepartementet.

Ikke hver dag en minister står klar til å ta imot gjestene ved Myrer Bo- og servicesenter. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...