Nordre Aker Budstikke

Dag er Årets ildsjel i Nordre Aker

ÅRETS NAVN OG ILDSJEL: Vinner Dag Bredesen sammen med senterdirektør Unni Merethe Aasgaard og redaktør i Nordre Aker Budstikke Karl Andreas Kjelstrup. Foto: Janina Lauritsen

– Dag er selve personifiseringen av en ildsjel, ble det sagt om Dag Bredesen da han ble nominert til Årets navn og ildsjel 2018. Etter en spennende finalerunde, ble det til slutt Dag fra Korsvoll som gikk seirende ut av kåringen. Og premiepengene, de vil han skal brukes i Marka…

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.05.2019 kl 11:52

KORSVOLL: Når gradestokken kryper ned på minussiden, henter Dag Bredesen fram vannslangen og vanner Korsvollbanen. Det har han gjort i 20 år.

– Jeg har selv vokst opp på Korsvoll og husker at det var skøytebane på Korsvollbanen da jeg var barn, har Dag Bredesen tidligere fortalt til Nordre Aker Budstikke.

Uorganisert aktivitet i nærmiljøet

Det var et ønske i nærmiljøet om et tilbud om et uorganisert værested for barn og unge vinterstid, med aktivitet utenom idrettslagene, som gjorde at det hele startet for omlag 20 år siden. Dag Bredesen var blant initiativtakerne, den gang hans egne barn var små. Siden har han brukt opptil fem kvelder i uka gjennom vinteren for sikre skøyteis på Korsvollbanen.

Dag Bredesen (t.v.) har vært med å lage skøytebane på Korsvollbanen i nærmere 20 år. Håkon Noodt har hjulpet til de siste årene. Her i aksjon for noen år siden. Foto: Kristin Tufte Haga (Arkivfoto)

– Jeg er heller ikke alene om dette. Det har vært mange med i dugnadsgjengen her opp gjennom årene. De siste snart ti årene er det Håkon Noodt som er ivrigst med i teamet, men flere trår til der de kan, sa også Bredesen.


De brøyter og spyler isen så raskt det er kuldegrader.

– Vi føler oss litt gale når vi står i bekmørke og vanner klokken ett om natten! har Bredesen tidligere fortalt. Grunnen til at de vanner om kvelden er for at isen skal være tilgjengelig for dem som vil gå på skøyter mens det er lyst.

Personifiseringen av en ildsjel

Dag er også engasjert i vardetradisjonen på Korsvoll, nyttårsaften, og i tillegg har han verv i Torshovkorpset, et korps for barn og ungdom med psykisk utviklingshemming. Han er også alltid klar til å delta på diverse dugnader rundt snøleikanlegget og lysløypa på Grinda, Korsvollhytta ved Ørfiske, Hansemyrparken samt tallrike andre lokalbyggende tiltak.

Foto: Janina Lauritsen

«Dag er med andre ord selve personifiseringen av en ildsjel!» skrev en av leserne som nominerte ham til Årets navn og ildsjel i Nordre Aker.


Mandag ble prisen delt ut, og Bredesen fikk overrakt diplom og 10.000 kroner til et godt formål.

– Det er veldig hyggelig å kunne utrope Dag Bredesen til Årets navn og ildsjel 2018 i Nordre Aker. Den innsatsen han har lagt ned for barn, unge og hele nærmiljøet på Korsvoll står det stor respekt av. Samfunnet vårt, og særlig lokalmiljøene, er avhengig av frivillige som Dag. Det er bare å gratulere, og takke, for innsatsen – så langt, sier Karl Andreas Kjelstrup, redaktør i Nordre Aker Budstikke.

– Dette er faktisk den tiende gangen prisen deles ut. Årets navn og ildsjel er lesernes pris: Finalistene er foreslått av avisens lesere, og det er de som deretter stemmer frem vinneren. Dag skal vite at han har mange bak seg som setter pris på jobben han gjør, legger redaktøren til

– Det er veldig hyggelig at noen innstilte meg, og selvsagt en ære å bli kåret til Årets ildsjel i Nordre Aker. For en eldre herremann som meg, så er det trivelig å tenke på at man blir sett og at det du gjør blir satt pris på. Ikke minst er det også svært hyggelig å kjøre forbi isen å se hvor mange som bruker den, sier Dag til Nordre Aker Budstikke etter overrekkelsen.

(Saken fortsetter under faktaboksen)

Årets navn og ildsjel i Nordre Aker

Dette var finalistene i 2018:
Aksjonsgruppa Nedre Grefsen ved Haavard Nordlie og Benedicte Bull, grunnlegger av Generasjon M Anne Stine Hole, og Dag Bredesen.

Tidligere vinnere:

 • 2017: Helge Holter, banemester på Nordre Åsen, Skeid
 • 2016: Gro Almgren, Marit Gundersen, Kirsten Hansson og Odd Paulsen, Kuben 62 +
 • 2015: Bastionen, Lyns supporterklubb
 • 2013: Christel Stub, ildsjel på Kjelsås
 • 2012: Adriana Bertet og Agnes Lyche Melvær, initiativtakere til Kultursløyfa på John Colletts plass
 • 2011: Eivind Steen og Kristin Borge, Ullevål Bokhandel
 • 2010: Roar Grønvold, Korsvoll IL
 • 2009: Ivar Bakke, Skjerven gård
 • 2008: Rannveig Berge, Nordberg barnegospel

Prisen ble ikke utdelt i 2014 ifbm. avviklingen av Nordre Aker Budstikke-utgiver Mediehuset dittOslo. Kåringen har både hatt navnet Årets navn og Årets medmenneske.

Korsvollhall

Han benytter samtidig anledningen til å takke andre som også bidrar med isen, som Håkon Noodt, og Korsvoll IL som låner ut utstyr i forbindelse med tilretteleggelsen av skøytebanen på Korsvoll.

Dag skal fortsette å bidra med islaging, han. Men om ikke så veldig lenge, selv om mange Korsvoll-folk har ventet i flere år, kommer det etter planen en ny idrettshall på Korsvollbanen:

– Vi har en plan B, og det er også mulig å legge is på syverbanen om vinteren, sier Dag.

LES OGSÅ: Når kommer Korsvollhallen?

Penger til fiskeadministrasjonen

– Hvilket gode formål skal få 10.000 kroner av deg?

– Jeg er selv ivrig fisker, og velger å gi pengene til OFA, Oslomarkas Fiskeadministrasjon. Det er veldig mange frivillige som er med å bevare Oslomarka, som et godt sted å være og å dra på fisketurer i. De legger til rette for friluftslivet i marka og andre steder. Gjennom OFA kan man på en enkel måte skaffe seg informasjon om hvor man kan fiske, det er lett å ta med seg barna ut på fisketur i marka, og ikke koster det noe for barn- og unge å fiske heller, sier han.

Senterdirektør ved Storo Storsenter, Unni Merethe Aasgaard, skryter av innsatsen til Dag Bredesen, og synes formålet han gir pengene videre til er flott:

– Storo Storsenter har bidratt økonomisk til Årets navn og ildsjel gjennom flere år. For oss er det viktig å gi noe tilbake til lokalmiljøet. Hva skulle vi gjort uten alle disse flotte ildsjelene? Vi er jo helt avhengig av ildsjeler, sier Aasgaard.

Hun sier hun godt kan tenke seg å bli bedre kjent med OFA.

– Jeg synes valget av OFA er veldig bra - en organisasjon som kanskje ikke mange kjenner. Jeg gleder meg til en dag å ta en tur til OFA, høre mer om hva de driver med, og å få et innblikk i den flotte jobben de gjør, legger Aasgaard til.

Fakta

Oslomarkas Fiskeadministrasjon (OFA)

«På 30-tallet drev lokale jeger og fiskeforeninger kultiveringsarbeid med oppdrett og fiskeutsettinger i egen regi. Dette kostet penger og man så raskt at et samarbeid måtte til for å dele kostnadene. Samtidig ble planene lagt for å gjøre fisket i marka mer tilgjengelig for allmennheten. Slik så OFA dagens lys i 1936, etter et initiativ fra Arbeidernes Jeger og Fiskeforening og Oslo Sportsfiskere.

Fra 1943 ble fiskeretten i marka administrert av OFA etter avtaler med Oslo Kommune og Løvenskiold. Tilstøtende kommuner gav etter hvert støtte til virksomheten. OFA administrerer kultiveringen av drøyt 500 vann, tjern og putter rundt Oslo. I tillegg organiserer OFA krepsefiske for Oslo Kommune og har oppsyn med og kultivering av Akerselva.»

OFAs hovedmål:

 • OFA skal tilrettelegge forholdene slik at alle kan utøve sitt fiske innenfor OFAs virkeområde
 • Folk flest skal kjenne mulighetene for å fiske i Oslomarka
 • OFA skal være en brukerorientert og effektiv organisasjon, basert på en profesjonell administrasjon og engasjerte frivillige
 • OFA skal drives på nonprofit basis og ha en økonomi som gir handlefrihet til å nå definerte mål

På settefiskanlegget for Oslomarkaørret i Sørkedalen har OFA en administrasjon på 3 personer. Kilde: Ofa.no

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Nordre Aker Budstikke bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...