Nordre Aker Budstikke

Damene byr på magiske juledrops, med herrebesøk

Saxofoniste Zakarias Meyer Øverli fra Kjelsås er en av gjestene når Damekoret Drops inviterer til sin femte julekonsert i Bakkehauge kirke 5. desember. Foto: Karl Andreas Kjelstrup / Utlånt

Julekonsertsesongen er i gang. Damekoret Drops, under ledelse av Marianne Skui og med tilhold i bydelen, holder igjen sin stemningsfulle julekonsert i Bakkehaugen kirke 5.desember.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.11.2018 kl 07:26

BAKKEHAUGEN: – Drops er et av bydelens amatørkor, men vår julekonsert er litt anderledes enn en tradisjonell amatørkor-konsert, sier dirigent Marianne Skui.

For femte gang

Dette er femte år på rad at koret inviterer til «Juletoner» i Bakkehaugen kirke. I fjor hadde damene med seg mannsgruppen Enda Kaldere, som har utgangspunkt i vokalgruppa Bjelleklang. Tidligere har de hatt med seg skuespiller Paul Ottar Haga, Morten Røhrt og operasanger Eilert T. Hasseldal og musikalartist Marius Grønsdal.

Også i år blir det mannsbesøk.

– I år har vi med det unge saxofon-talentet Zakarias Meyer Øverli fra Kjelsås, i tillegg til gitaristen John-Burneth Aspen og vokalgruppa VoxVocal, sier Skui.

VoxVocals fra OsloMet gjester julekonserten. Foto: Utlånt


VoxVocal er et blandakor med base på OsloMet, som synger rytmisk musikk i populæmusikksjangeren.

Gitaristen John-Burneth Aspen. Foto: Utlånt

Zakarias Meyer Øverli har allerede utmerket seg som solist på mange konsertscener. Han er sønn av musikerekteparet Ruth Wilhelmine Meyer og Jørn Simen Øverli, så både scene opptreden og solisterfaring har vært en del av Zakarias sin hverdag i mange år, tross ung alder.

Stemningsfullt

– Vi lyssetter det intime kirkerommet i Bakkehaugen og inviterer nærmest til en musikalsk forestilling hvor vi bruker hele kirkerommet scenisk. Temaet er jul, men juletemaet er satt i sammenheng med vakkert tonefølge for å gi gode opplevelser og et pusterom i desembermørket, sier Skui.

Konserten er onsdag 5. desember kl. 19.00 i Bakkehaugen kirke. Damekoret Drops lover «magisk julestemning og vakre toner». Fra programmet nevnes Kling no klokka, Jul jul Strålande Jul, julesanger av både Joni Mitchell og Odd Nordstoga, pluss sanger og tonefølge som gir gode stemninger i desembermørket. Billetten koster 150 kroner.


Damekoret Drops er et aktivt kor, her snger de under Elvelangs i Fakkellys langs Akerselva. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...