Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Damer med mot i brøsta

Else Kåss Furuseth, Henriette Steenstrup og Sigrid Bonde Tusvik inntar Edderkoppen

Se opp, Ingrid Bjørnov, Steenstrup har noe på gang! Foto: ELLEN RØNNING

Med boyband på scenen og mye på hjertene inviterer komikertrioen til - Showgirls junior?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.09.2014 kl 11:37

SENTRUM: - Vi skal lage et skikkelig show, det skal ikke stå på verken kostymer, paljetter og fjær eller ellevill sang- og danseglede når teppet går opp i dette flotte teateret, sier Else Kåss Furuseth og smiler med hele kroppen.

- Men på noen måte å sammenlikne det med Showgirls blir litt gæærn't, ja, det blir vel mere FreakShowgirls.

Surpomp med sjarm

Dronningen av Torsdag kveld fra Nydalen og damen bak fantastiske og rørende Kondolerer på Nationaltheatret er såre fornøyd med å bedrive ellevill moro sammen med Steenstrup og Bonde Tusvik utover høsten.

- Vi er hverandres førstevalg, så dette er stas! Og så har vi jo verdens beste regissør med oss. Arvid Ones er surpompen det er lett å være glad i. Streng, men kjærlig, og så liker han oss. Da kan vi tåle alt.

Godt billettsalg

Det er tydelig at Oslo-folk har trua på at disse damene skal få det til å svinge på St. Olavs plass, forhåndssolgte billetter har passert utrolige 16.000.

- Det er både gøy og skummelt.

Henriette Steenstrup sperrer opp øynene.

- Akkurat nå er vi der på prøvene at alt skal på plass, sys sammen og terpes, og vi begynner å kjenne på sommerfuglene og ikke minst å glede oss veldig til å få folk i salen.

Hun sukker litt. Det har vært en litt vrang prøvemorgen på scenen, men Steenstrup lyser opp når Komiprisen hun nylig fikk nevnes.

- Ja! Takk! Men akkurat nå føles det veldig lenge siden den lørdagskvelden. Så det er bare å jobbe på.

Hvem vet, kanskje står de tre sammen og mottar salens hyllest under neste års Komipris?

Torsdag kveld

Trioen med mot i brøsta har utvilsomt også bidratt til at torsdag kveld har vært litt hellig og en herlig forsmak på helgen for mange.

- Og nå er vi heldigvis i gang igjen!

Sigrid Bonde Tusvik gliser. Etter et halvt års pause er Torsdag kveld fra Nydalen tilbake på skjermen, med Else og Sigrid i toppform. Opptak skjer onsdag kveld, mens Mot i Brøsta spilles torsdag, fredag og lørdag hver uke frem til jul - i første omgang.

- Perfekt det! Vi tåler finfint å jobbe så tett og så mye. Og så disse fine gutta vi har i bandet, da - kjempeflinke og akkurat etter kravspesifikasjonene våre; under 23 år og fra Lillestrøm.

The Fluxx spriter opp hverdagen, sier Sigrid og gliser. Enda bredere.

På historisk grunn

Det er tydelig at komikertrioen trives med Edderkoppen som arbeidsplass.

- Vi vil gjerne gjøre stas på dette stedet, hvor Leif Juster og Elisabeth Grannemann fremdeles lurer i kulissene. Vi kjenner på Edderkoppens historie og nyter å være "innafor", bare synd at Inger Lise Rypdal har brukte opp alt varmtvannet her, sier Else Kåss Furuseth mens hun nikker for seg selv.

Ingen tvil om at disse damene også kler Edderkoppen. Nå skal gamle og nye helter få prøve seg på revyscenen, Sketsjer og vitser er skrevet, forkastet og godkjent. Publikum får blant annet møte Edel og Bettan igjen, og fra prøven DittOslo overvar er en meget energisk Ingrid Bjørnov også noe å glede seg til.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...