Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Dansefeber på Disen

Kult med danse på Svetter'n, lærer Vijai med de ivrige dansebarna tirsdag. Foto: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD

– Selvtillit er veldig viktig for å bli en god danser, sier danselærer Vijai Kurunathan, som bruker mye tid på at barna nettopp skal få den gode mestringsfølelsen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.06.2016 kl 10:30

DISEN: Vijai Kurunathan fra dansegruppen Two1Three er det nye stjerneskuddet i det voksende hiphop-miljøet for barn på Disen - og som ifølge planen skal spre seg utover Grefsen og Kjelsås etter sommerferien.

Etter at Two1Three hadde vunnet UKM - Ungdommens Kulturmønstring - i 2009, gikk gruppen videre til tilsvarende VM i Italia, og vant i 2011. Senere har han danset for store artister som Ne-Yo, deltatt i Norske Talenter, jobbet på Oslo Nye Teater og Operahuset med Odd Johan Fritzøe.

Nå har Vijai, i tillegg til å være danselærer i AKS - Aktivitetsskolen ved Disen Skole - startet sitt eget i hiphop ved Svetter'n. I slutten av april var startskuddet for Vklasse.

Berømt?

Danseelevene digger hiphop og Vklasse.

– Det beste med å danse er at det er gøy. Kanskje bli berømt, og det å få venner. Vi kommer til å bli kjendiser - bare vent, sier Tora.

LES OGSÅ: Sanne (16) løp til rekord, den forrige rekorden tilhørte Grete Waitz

Tora, bakerst til venstre, her avbildet med fremtidige berømte kolleger. Foto: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD

En moderne vri

– Det kalles kanskje et kurs, men det er langt ifra et tradisjonelt kurs, mener Vijai.

Som fortsetter.

– Vklasse er et sted der barna blir fulgt opp av meg, hva er deres ferdigheter, og hva trenger de for å utvikle seg. Så lager vi en showgruppe slik at de kan opptre for foreldre og alle andre som ønsker å se.

LES OGSÅ: Gutten syklet rett i bilen

Barna fra Disen er i full fart allerede før trening har begynt. Foto: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD

I tillegg blir det filming.

– Vi lager også video. Dette er mer et prosjektarbeid sammen med barna, sier Vijai.

Barna har vært med på en video, for å teste interessen. De ble filmet i en helt normal hiphoptime, og for å lage en reklamepromo til hjemmesiden for Vklasse.

Men hjemmesiden og videoen er fortsatt under utarbeidelse.

– Den er ikke ferdig enda, fordi vi fikk en kjempestart og mye å gjøre. Jeg trodde vi skulle være maks 10 her i klassen, men så var det plutselig nesten det dobbelte, sier Vijai.

Ble oppfordret av foreldrene

Vijai forteller at han ble oppfordret til å starte danseklasser ved Svettern, og måtte tenke på det i godt over et år før han satte i gang.

– Det var foreldrene som fikk meg til å starte her. De hadde spurt meg om jeg kunne starte opp noe lignende, i og med skoleelevene ikke hadde noe hiphop-tilbud etter AKS da de begynte i 5. klasse. Jeg sa jeg skulle tenke litt på det, og i mai bestemte jeg meg.

Jentene i gruppa danser ivrig til "Run the World (Girls)" av Beyoncé. Foto: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD

Vijai mener selvtillit er veldig viktig for å bli en god danser. Han forteller at han bruker ekstra god tid på å gi barna oppgaver som utvikler selvtillit og gir en økt mestringsfølelse.

Blant annet får barna lede oppvarmingen, som han selv i utgangspunktet hadde ansvar for.

Oppvarmingen ledes av elever for å styrke selvtillit og frembringe mestringsfølelse. Foto: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD

Vil ha mer

– Det er gøy å se utviklingen deres fra da de var 8-9 år, og å se hvor flinke de har blitt når de når 12. Kanskje jeg en dag ser de på TV, eller at de er bakdansere for de store artistene - det hadde vært gøy. Kanskje de en dag overtar Vklassen for meg, ler Vijai.

– Jeg ser på dem at de er sultne på å lære mer og mer, og enda mer vanskelige trinn. De står på, og viser veldig tydelig at de har det gøy samtidig som de lærer. Jeg er kjempestolt av barna!

Det er veldig tydelig at de har det gøy samtidig som de lærer, sier Vijai. Foto: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD

LES OGSÅ: I Gøteborgs drikkevann kan du både bade og fiske, men ikke i Maridalsvannet - hvorfor?

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...